Bregar šokiran: Rukometašice Zvezde se nisu pojavile na pripremama reprezentacije

Novo okupljanje i dueli sa Holandijom će biti dobra provera pred Evropsko prvenstvo

23.09.2024. 12:35
  • Podeli:
bregar tanjug ao-65774d26dd993.webp Foto: Tanjug/Bo Amstrup/Ritzau Scanpix via AP

Najbolje srpske rukometašice okupile su se zbog septembarske EHF nedelje nacionalnih timova.

Ipak, pojavile su se i neke neplanirane situacije sa kojima se selektor Uroš Bregar nosi na ovom okupljanju. Naime, četiri igračice srpskog šampiona Crvene zvezde, Teodora Majkić, Aleksandra Stamenić, Teodora Veličković i Tijana Simić nisu se odazvale pozivu.

"Po dolasku u kamp video sam da nisu sve igračice koje su trebale da budu tu došle. Osim što se nisu pojavile, nisu se ni javile što je za mene nečuveno kada govorimo o odnosu prema reprezentaciji. Niti je klub u pitanju, niti nešto što je njihov individualni nastup za takvo ponašanje. S druge strane, Jovana Skrobić (Kovačević) je zbog porodičnih obaveza najavila da bi njen povratak posle porođaja trebalo da bude u oktobru, kada imamo sledeće okupljanje", rekao je Bregar za sajt Rukometnog saveza Srbije (RSS).

Takođe, slovenački stručnjak smatra da će novo okupljanje i dueli sa Holandijom da bude dobra provera pred Evropsko prvenstvo.

"Veoma sam srećan što smo uspeli da dogovorimo dvomeč sa Holandijom. U tome mi je pomogao Per Johanson sa kojim sarađujem na klupskom nivou, bivši selektor Holanđanki. Ispred nas su dve teške i ozbiljne utakmice. Protivnik je izuzetno jak, završio je Olimpijske igre na petom mestu. Svakako očekujem da ćemo se boriti maksimalno i da ćemo videti aktuelno stanje stvari na pripremnom putu za Evropsko prvenstvo".

Planirane utakmice za oktobar su otkazane, pa se trenutno traži alternativni protivnik. U suprotnom, to će biti nedelja intenzivnih treninga kao i ova sada takođe.

"Pred Evropsko prvenstvo uvek nam se vežu dva meseca EHF nedelja kada može da se radi. Što više dana zajedno, to više toga možemo da unapredimo. Volim da radim sa ovim devojkama i sa velikom pozitivom gledam na naredni period".

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()