Čudesan let Silije Opset: Rekordno u vazduhu letela, ali nije pobedila

Oboren svetski rekord koji je upisan baš na ovoj stazi

17.03.2024. 15:51
  • Podeli:
Silija Opset-65f701af9fa0b.webp Foto: Geir Olsen/NTB Scanpix via AP/Tanjug

Svetski rekord u ski skokovima za žene srušen je danas. Nova vlasnica postala je Norvežanka Silje Opset na domaćem terenu u Vikersundu.

Na skakaonici, pred svojom publikom, gde se održava jedno od poslednjih takmičenja u sezoni, Opset je nestvarnim letom od 230,5 metara oduševila sve.

Ona se je, u vazduhu, letela punih osam sekundi i kada je "sletela" ni sama nije mogla da veruje šta je postigla. Ovim skokom Norvežanka je nadmašila dosadašnji svetski rekord koji je držala Ema Klinec, koja je baš u Vikersundu skočila 226 metara.

Na kraju, nije sreća je bila delimična. Ovaj let nije bio dovoljan da Opset pobedi jer je najbolja bila Erlin Maria Kvandal. Klinec je zauzela treće mesto.

Veliki kristalni globus je inače osvojila sjajna 19-godišnja Nika Prevc, mlađa sestra Petera, Domena i Cenea Prevca, poznatih ski skakača.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()