Da li je ovo trenutni maksimum Delfina: I "furija" potopila Srbiju na Olimpijskim igrama

Naši vaterpolisti pretrpeli i drugi poraz u Francuskoj

01.08.2024. 13:22
  • Podeli:
vaterpolo reprezentacija srbije, vaterpolisti srbije, viktor rašović - 1 avg 2024 - foto Reuters (1)-66ab6e631ddcb.webp Foto: Reuters

Vaterpolisti Srbije pretrpeli su i drugi poraz na Olimpijskim igrama - bolji od Delfina bili su reprezentativci Španije, koji su pobedili sa 15:11 (3:4, 3:3, 3:3, 2:5). Istini za volju, mora se priznati da su naši momci danas izgledali bolje nego u katastrofi protiv Australije (3:8), ali teško da to može da bude uteha za naciju koja od svake generacije vaterpolista očekuje da bude šampion svemira.

Ova generacija, realno, nema trenutno - ali samo trenutno - taj kapacitet, pa ni kapacitet za vrhunske domete poput borbe za medalje i na velikim takmičenjima nižeg ranga od olimpijskih igara, tako da ćemo mi nastaviti da verujemo da će u budućnosti to da se promeni.

Bilo kako bilo, u današnjem meču rva četvrtina protekla je u rezultatskoj klackalici. Španci su konstantno vodili, ali se naša reprezentacija vraćala. Ipak, golom u finišu prve deonice "furija" je stigla do prednosti od 4:3.

Na startu druge četvrtine Španci su se brzo odlepili na 6:3 i delovalo je da se sprema novi potop naše reprezentacije. Ipak, golovima Jakšića, Mandića i Ćuka stigli smo do izjednačenja, a Munariz je u finišu doneo "furiji" novu prednost, pa se na poluvreme otišlo uz rezultat 7:6.

Ponovo su Španci stigli do tri gola prednosti na startu treće četvrtine, ali je Dušan Mandić uzvratio i vratio našu reprezentaciju na minus jedan. Na poslednji odmor otišlo se uz vođstvo Španaca od 10:9.

Sve dobro što su napravili za tri četvrtine naši vaterpolisti su prosuli u poslednjoj deonici koju su izgubili sa 5:2. Previše prilika je propušteno, pa je Španija stigla do pobede od 15:11 i prolaska u četvrtfinale Olimpijskih igara, dok Delfinima preti istorijski neuspeh.

Naša reprezentacija blizu je eliminacije već u grupnoj fazi i ako ne stigne do povoljnih rezultata protiv Francuske i Mađarske, moraće kući pre vremena.

Standings provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()