Damir Mikec za UNU nakon srebra u Bakuu: Uvertira za ono najveće i najbitnije što sledi

Srpskog strelca sutra očekuje takmičenje miks parova vazdušnim pištoljem sa Zoranom Arunović

17.08.2023. 18:40
  • Podeli:

Srpski strelac Damir Mikec osvojio je srebrnu medalju u disciplini vazdušni pištolj na Svetskom prvenstvu u Bakuu.

Mikecu je ovo treća pojedinačna medalja na svetskim prvenstvima, a prethodne dve je osvojio u neolimpijskoj disciplini MK pištolj slobodnog izbora (zlato i srebro).

Mikec je u kvalifikacijama osvojio četvrto mesto, ali je u finalu stigao do srebrne medalje.

Ovim povodom oglasio se ekskluzivno za UNA televiziju:

"Pozdrav svima iz Bakua, sa Svetskog prvenstva, ovo srebro oko mog vrata je jedina medelja koja je nedostajala mojoj kolekciji što se tiče vazdušnog oružja, treća ukupno računajući mali kalibar. Zaista mi je puno srce, ovaj grad mi uvek donese sreće, maltene se iz Azerbejdžana vratim standardno sa nekom medaljom, počev od Evropskih igara 2015. godine, to sam priželjkivao i sada. Ovo srebro sija kao zlato, ogroman uspeh, mnogo sam zadovoljan i srećan", rekao je Mikec i dodao:

"Ovo je velika uvertira za ono što nas čeka sledeće godine, za ono najveće i najbitnije, a to su Olimpijske igre u Parizu. Još nije gotovo, sutra me čeka miks sa Zoranom Arunović, nadamo se i tu nekom velikom upsehu", zaključio je Damir Mikec za UNA TV.

Srbiju na Svetskom seniorskom prvenstvu, predstavlja 12 strelaca. 

Sastav Srbije:

Seniori, puška: Milutin Stefanović, Milenko Sebić, Lazar Kovačević.

Seniorke, puška: Andrea Arsović, Teodora Vukojević – obe vazdušna i MK puška trostav, Ivana Anđušić Maksimović – vazdušna puška, Sanja Vukašinović – MK puška trostav.

Seniori, pištolj: Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov – svi vazdušni pištolj.

Seniorke, pištolj: Zorana Arunović, – vazdušni pištolj, Jovana Todorović – vazdušni i malokalibarski pištolj.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()