Debakl odbojkaša Srbije od Amerike za kraj snova o plasmanu na Olimpijske igre

Ovo je nova realnost naše muške reprezentativne odbojke

07.10.2023. 10:18
  • Podeli:
oss odbojkaši srbije-6517c23f36b72.webp Foto: Odbojkaški savez Srbije

Odbojkaši Srbije poraženi su od Amerikanaca sa 3:0 (25:19, 25:18, 25:17) i tako su i definitivno ostali bez šanse da se kvalifikuju za Olimpijske igre 2024 preko kvalifikacionog turnira.

Ovo je izabranicima Igora Kolakovića bio treći poraz u grupi u šest odigranih utakmica, pa će poslednji meč protiv Slovenije biti bez rezultatskog značaja za naš tim.

Orlovima sada ostaje nada da bi na kraju 24. juna kada se bude radio presek za učesnike Olimpijskih igara biti na mestu koje donosi plasman na Olimpijske igre, a tu su trenutno "na granici".

Duel protiv Amerike bio je "igra mačke i miša". Nažalost, sada su naši odbojkaši u ulozi potčinjenog, iako su nas navikli da godinama budu u svetskom vrhu i da donose medalje i dobre rezultate sa velikih takmičenja.

Ni u jednom momentu pobednik nije dovođen u pitanje.

Nažalost, Japanci, a sada i Amerikanci su nam prikazali kakva je realnost muške odbojke u Srbiji. Smena generacija nije učinjena na vreme, a mladi igrači očigledno nisu tog kvaliteta da mogu da se nose sa najjačim timovima sveta.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()