Delfini potopili domaćine: Vaterpolisti Srbije u četvrtfinalu Svetskog prvenstva

Sledi spektakl sa Italijom

23.07.2023. 13:06
  • Podeli:
Srbija vaterpolo VSS-64bd09c318586.webp Foto: Vaterpolo savez Srbije

Vaterpolo selekcija Srbija savladala je tim Japana 16:10 u osmini finala Svetskog prvenstva u Fukuoki. 

Ekipa Uroša Stevanovića u prvom poluvremenu se mučila sa nezgodnim Japancima, ali je u nastavku pokazala kvalitet i došla do ubedljivog trijumfa.

"Delfini" će u četvrtfinalu igrati protiv svetskog vicešampiona, reprezentacije Italije.

Odlično igrom pre svega u drugom poluvremenu, vaterpolisti Srbije savladali su domaću selekciju Japana 16:10 i plasirali se u četvrtfinale Svetskog prvenstva u Fukuoki.

Japanci su se pokazali kao neugodan protivnik, sa vrlo nekarakterističnim sistemom igre, kako u odbrani tako i u napadu, ali su "delfini" u drugih 16 minuta pokazali klasu i došli na kraju do ubedljivog trijumfa.

Domaća selekcija povela je 2:0, uz promašen peterac, pa je izgledalo kao da se ponavlja slab start meča protiv Crne Gore.

Ipak, već do kraja prve četvrtine Srbija je stigla do egala, a na poluvremenu je imala gol prednosti.

Marko Radulović je u trećoj četvrtini pokrenuo "delfine", koji su sve lakše nalazili put do gola Japana, a i u odbrani su podigli nivo igre, pa rezultat nije izostao.

U poslednjoj deonici priliku da se istakne imao je iskusni golman Branislav Mitrović, koji je imao nekoliko dobrih intervencija, a odbranio je i dva peterca Japancima.

Srbija je na kraju došla do ubedljivog trijumfa, a u četvrtfinalu će igrati protiv selekcije Italije (utorak, 10:30), drugoplasirane sa prethodnog Svetskog prvenstva odigranog u Budimpešti.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()