Điro d'Italija, Tur de Frans, pa Svetsko prvenstvo: Pogačar izdominirao i osvojio triplu krunu

Slovenački biciklista je trku dužine 273,9 kilometara završio za šest sati, 27 minuta i 30 sekundi

29.09.2024. 20:17
  • Podeli:
tadej pogačar, 29 sept 2024 - foto Reuters-66f99782861e2.webp Foto: Reuters

Slovenački biciklista Tadej Pogačar osvojio je danas zlatnu medalju u drumskoj trci na Svetskom prvenstvu u Cirihu.

On je trku dužine 273,9 kilometara završio za šest sati, 27 minuta i 30 sekundi.

Srebrnu medalju osvojio je Australijanac Ben O'Konor, koji je za pobednikom kasnio 34 sekunde. Treći je bio Holanđanin Matje van der Pul, koji je prošle godine osvojio titulu svetskog šampiona.

Pogačar je ove godine pobedio na trci Điro d'Italija, kao i na Tur de Fransu. Slovenački biciklista je ove sezone ostvario "triplu krunu".

Pogačar je treći biciklista u istoriji koji je ostvario "triplu krunu" u jednoj sezoni posle Belgijanca Edija Merksa i Irca Stivena Rouča.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()