Dominacija: Šampion oduvao konkurenciju u Melburnu

Aktuelni šampion bio je najbrži u sva tri segmenta kvalifikacija, a najbolje je ostavio za kraj - krug kojim je oduvao konkurenciju

Autor: Dejan Marić
01.04.2023. 10:33
  • Podeli:
Maks Ferstapen_Profimedia-6427c7878e6c1.webp Foto: Profimedia

Vozač Red Bula Maks Ferštapen osvojio je pol-poziciju pred treću trku sezone Formule 1, Veliku nagradu Australije.

Aktuelni šampion bio je najbrži u sva tri segmenta kvalifikacija, a najbolje je ostavio za kraj - krug kojim je oduvao konkurenciju.

Štopericu je na kraju zaustavio na 1:16,732, što je vreme koje je u tom trenutku bilo brže za više od pola sekunde od rivala.

Tako je u velikom stilu pokorio Melburn, u kojem nikada pre nije slavio u kvalifikacijama.


Do kraja su se Mercedesi približili prvaku. Džordž Rasel je treći put u nizu bio bolji od timskog kolege Luisa Hamiltona, kojem će u drugom redu društvo praviti Aston Martinov Fernando Alonso.

Top 10 zaokružuju Karlos Sajnc, Lans Strol, Šarl Lekler, Aleks Albon, Pjer Gasli i Niko Hilkenberg.

Ovom treba dodati da je drugi pilot Bikova Serhio Perez razočarao, u prvom segmentu kvalifikacija je izleteo sa staze i pred njim je izazovna nedelja jer startuje zadnji.

Treća bitka za šampionske bodove startuje u nedelju, u 7 časova po našem vremenu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()