Drama, prekid, sedmerci, ali vredelo je: Partizan osvojio Kup posle 11 godina

Partizan je osvojio 12. Kup u istoriji, a prvi posle 11 godina

13.04.2024. 22:55
  • Podeli:
rukometni klub partizan kup srbije-661af124f3690.webp Foto: RK Partizan

Rukometaši Partizana osvojili su Kup Srbije, pošto su u dramatičnom finalu pobedili Vojvodinu sa 29:28 posle sedmeraca. Drama je trajala oko tri sata.

U regularnih 60 minuta Vojvodina je propustila velkku šansu, imala je 13:8 na poluvremenu, a Partizan je izjednačio u poslednjem napadu (19:19).

Posle dodatnih 10 minuta bilo je 24:24, a Vojvodina je propustila najveću moguću šansu, pošto je po isteku vremena Nemanja Marjanović, ubedljivo najzaslužniji za preokret sa 14 odbrana i MVP finala, odbranio sedmerac Vukašinu Vorkapiću.

U penal seriji presudio je promašaj Borisa Puhovskog, koji je pogodio prečku.

Partizan je osvojio 12. Kup, a prvi posle 11 godina.

Utakmica je zbog navijačkih nereda, ubacivanja baklje na tribinu gde su bili navijači Partizana i bacanja na teren bila prekinuta u 53. minutu, ali je potom nastavljena.

Rukometaši Partizana osvojili su Kup Srbije, pošto su u dramatičnom finalu pobedili Vojvodinu sa 29:28 posle sedmeraca. Zaista se ne pamti ovakva drama koja je trajala oko tri sata. U regularnih 60 minuta Vojvodina je propustila velkku šansu, imala je 13:8 na poluvremenu, a Partizan je izjednačio u poslednjem napadu (19:19). Posle dodatnih 10 minuta bilo je 24:24, a Vojvodina je propustila najveću moguću šansu, pošto je po isteku vremena Nemanja Marjanović, ubedljivo najzaslužniji za preokret sa 14 odbrana i MVP finala, odbranio sedmerac Vukašinu Vorkapiću. U penal seriji presudio je promašaj Borisa Puhovskog, koji je pogodio prečku.
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()