Drama za kraj: Lekler vicešampion, Fetelu bod na oproštaju

"Hvala svima na podršci. Nedostajaćete mi. Bilo je apsolutno zadovoljstvo imati ovakvu karijeru", rekao je Sebastijan Fetel i otišao u penziju

20.11.2022. 16:56
  • Podeli:
Šarl Lekler_Hussein Malla_AP_Tanjug-1668954824839.webp Foto: Hussein Malla / AP / Tanjug

Adut Red Bula i aktuelni prvak Formule 1 Maks Ferstapen slavio je na završnoj trci sezone u Abu Dabiju u kojoj je njegov timski kolega Serhio Perez "predao" vicešampionsku krunu Ferarijevom Šarlu Lekleru.

Dva rivala u završni boj ušla su poravnata, ali Lekler je uz bolju strategiju i čuvanje guma uspeo sa jednim odlaskom u boks da kroz cilj prođe drugi, svega sekundu ispred Meksikanca.

Bitka na Jas Marini ostaće upamćena i kao poslednja u karijeri Sebastijana Fetela. Četvorostruki prvak uzeo je bod na kraju, mada je samo malo boljom strategijom mogao kud i kamo bolje. Bilo kako bilo, karavan je napustio uzdignute glave, na startno-ciljnom gridu je potpisao nekoliko "krofni", a onda dobio gromoglasne ovacije "Fetel, Fetel, Fetel". 

"Volio bih da smo uzeli koji poen više, ali dobro. Uvertira je bila emotivna, ali čim su se svetla ugasila, sve je bilo po starom. Šteta, jer smo sa drugačijom strategijom mogli pomoću timu. Ali opet, video sam mnogo dragih ljudi, nasmejanih lica... Dobro je... Bio je ovo sjajan vikend. Malo sam "prazan" na kraju. Zadnje tri godine možda nisu bile toliko dobre sa aspekta rezultata, ali sam shvatio neke druge stvari i koliku privilegiju imamo ovde. Možda kruženje stazama neće promeniti svet, ali možemo da ukažemo na neke stvari. Hvala svima na podršci. Nedostajaćete mi. Bilo je apsolutno zadovoljstvo imati ovakvu karijeru", izjavio je nemački vozač, inače, vozač dana po izboru fanova širom sveta.

Srećan je bio i Lekler, kojem će vicešampionska titula biti zamah za narednu sezonu.

"Da, bejbi. Uspeli smo. Hvala momci. Dobra trka. Stvarno dobra trka", bio je prvi komentar nakon što je prošao kroz cilj.

Kasnije je dodao:

"Vozio sam sa 110 odsto od prvog do poslednjeg kruga. Savršena trka. Znali smo da Čeka možemo pobediti samo sa drugačijom taktikom. "Igrali" smo se sa gumama i na kraju uspeli. Sada smo drugi, verujem da sledeće godine možemo napasti prvo mesto. Ako uzmemo u obzir gde smo bili prošle sezone, ovo je veliki iskorak".

Perez, čini se, nije bio toliko razočaran:

"Tako je, kako je. Bio sam blizu. Na kraju, moram da budem zadovoljan. Dao sam sve od sebe ove sezone. Sledeće možemo biti još bolji".

Za kraj, vredi dodati da je Ferstapen upisao 15. pobedu što je apsolutni i teško dostižan rekord.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()