Ema Klinec zasenila: U 24 sata dva puta oboren rekord u ski skokovima

Slovenka je u subotu prva u ženskoj konkurenciji prešla granicu od 200 metara, a u nedelju je skočila znatno dalje

19.03.2023. 12:47
  • Podeli:
Ema_Kalinec_foto_TW-6416ec634d0b3.webp Foto: Twitter/Matej Sportinfo

Slovenka Ema Klinec postavila je novi svetski rekord u skijaškim skokovima u ženskoj konkurenciji, pošto je u norveškom Vikersundu u prvoj seriji letela 226 metara. 

Ona je oborila rekord Kanađanke Aleksandrije Lutit, koja je pre samo 24 sata, na istoj skakaonici, upisala skok od 222 metra. 

Slovenačka skijašica je pobedila na prvom takmičenju u skijaškim skokovima za žene. Klinec je osvojila prvo mesto sa 414,7 bodova, pošto je u drugoj seriji imala skok od 223,5 metara. 

Drugo mesto osvojila je Norvežanka Silje Opset sa 373,7 bodova (211 i 207 metara), dok je treća bila Japanka Juki Ito sa 352,6 poena (200,5 i 190 metara). 

Lutit, koja je držala rekord najdaljeg skoka svega 24 časa,na kraju je osvojila peto mesto, a u drugoj seriji je imala fantastičan skok od 225 metara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()