Enea Bastijanini trijumfovao na Velikoj nagradi Malezije

Bastijanini je slavio posle vođstva koje je držao od starta do cilja

12.11.2023. 11:14
  • Podeli:
bastijanini AP PhotoVincent Thian via Tanjug-6550a4cad8a3b.webp Foto: AP PhotoVincent Thian via Tanjug

Motociklista Dukatija, Italijan Enea Bastijanini, trijumfovao je danas na Velikoj nagradi Malezije, 18. trci ovogodišnjeg Moto GP šampionata.

Bastijanini je slavio posle vođstva koje je držao od starta do cilja i na stazi "Sepang" upisao prvu pobedu na Dukatiju, a petu u "kraljevskoj klasi". 

Bastijaniniju je najbliži bio pobednik subotnjeg sprinta Aleks Markes, koji je imao oko sekundu i po zaostatka, dok je treći bio Frančesko Banjaja, lider šampionata.

Banjajin jedini rival u borbi za titulu Horhe Martin bio je četvrti, pa je razlika između njih dvojice porasla na 14 poena u korist Italijana, dve runde pre kraja sezone. 

Naredna trka Moto GP šampionata vozi se već sledećeg vikenda za Veliku nagradu Katara.

AP Photo/Vincent Thian

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()