EP: Rukometašice Srbije idu na megdan protiv Danske

Moramo biti bolji, agresivniji u odbrani, ako želimo uspeh na kraju, kao i da budemo pametniji i strpljiviji u napadu, kaže Uroš Bregar

06.11.2022. 09:36
  • Podeli:
Rukometašice Srbije-1667721258340.webp Foto: RSS

Rukometašice Srbije drugi meč na Evropskom prvenstvu igraju protiv selekcije Danske (nedelja, 20.30). Prvi su izgubile od favorite – reprezentacije Švedske (27:21).

Selektor Uroš Bregar je izjavio da Srbija ima karakter i da će odreagovati pozitivno.

"Siguran sam da će biti mnogo bolji meč nego što je bio prvi. Verujem u ove igračice i verujem da imaju kvalitet i karakter. Ovo će biti specifičan meč jer obe ekipe imaju imperativ pobede. I Danska će sigurno igrati malo drugačije i očekujem njihovo bolje izdanje u nedelju. Ono što je za nas ključno je da odigramo bolji napad, da bolje formiramo odbranu. Moramo da budemo efikasniji i da sa sigurnošću u napadu budemo bolji u odbrani i obrnuto. Moramo biti bolji, agresivniji, ako želimo uspeh na kraju i da budemo pametniji i strpljiviji u napadu", izjavio je Bregar.

Golman reprezentacije Srbije Kristina Graovac istakla je da je Danska izuzetan protivnik.

"Dankinje su protiv Slovenije imale ja mislim 13 šuteva samo sa pozicije krila. Krila su im izuzetna, ali to ne znači da su išta manje dobri na poziciji bekova koji imaju odličan šut sa velike udaljenosti. Moraćemo to da sprečimo, kao i njihovu kontru. Smatram da ako budemo na nivou na kom znamo da budemo, sa jakom odbranom, voljom, željom, borbom, sa to može da bude dobra utakmica i da iz nje izađemo kao pobednici. Treba da se držimo sistema i taktike, da ne radimo van toga i jedino na taj način možemo da probijemo njihovu odbranu. Sa njima ne treba juriti, jer to nije rešenje", zaključila je Kristina Graovac.

Rukometašice Srbije nalaze se u grupi B Evropskog prvenstva sa Slovenijom, Danskom i Švedskom.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()