EP u tekvondou sve bliže: Tijana Bogdanović proverava poslednje pripreme uoči spektakla u Beogradu

Oči sportske javnosti usmerene su ka prestonici Srbije, gde će se od 9. do 12. maja održati šampionat Evrope u tekvondou

Autor: Promo
04.05.2024. 15:40
  • Podeli:
Tijana Bogdanovic - foto TAS Petar Vidaković-66363a224a2dd.webp Foto: TAS/Petar Vidaković

Samo pet dana pre početka Evropskog seniorskog prvenstva, delegacija predvođena generalnim sekretarom Tekvondo Asocijacije Srbije Miroslavom Krklješem i poznatom reprezentativkom sa impresivnim nizom evropskih i olimpijskih medalja Tijanom Bogdanović, obišla je finalne radove u Hali 1 Beogradskog sajma, u kojoj će biti održan najznačajniji šampionat pred Olimpijske igre 2024.

Tokom obilaska, brojni predstavnici medija imali su priliku da provere kako izgledaju poslednje pripreme za jedno od najvažnijih takmičenja koje će okupiti najperspektivnije seniorske i paratekvondo reprezentativce iz cele Evrope.

Generalni sekretar Tekvondo Asocijacije Srbije Miroslav Krklješ, istakao je značaj ovog događaja za srpski tekvondo i sportsku scenu uopšte, naglašavajući da je sve spremno za dolazak najboljih sportista Evrope u Beograd.

"Bez ikakve sumnje, ovo je izuzetno veliki i značajan projekat. U Hali 1 Beogradskog sajma postavljali smo konstrukcije “od nule”, a najveći izazov bio je adaptirati i dobro opremiti potpuno prazan prostor. Sve smo morali da postavljamo – tribine, borilišta, prostorije koje će koristiti takmičari, treneri, sudije, novinari, ljudi iz Evropske tekvondo unije... tako da je u pitanju izuzetno kompleksan i ozbiljan poduhvat koji iziskuje mnogo znanja, entuzijazma i profesionalnosti. Pričamo o poduhvatu koji nije nimalo jednostavan, a ni jeftin", ističe Krklješ i ponosno dodaje:

Miroslav Krklješ, foto: TAS/Petar Vidaković

"Predstojeći šampionat je najveće takmičenje ne samo u našem sportu, nego u svim sportovima – doći će najviše takmičara i najviše reprezentacija iz Evrope do sada. U Beogradu će biti i veliki broj olimpijaca koji će se za nekoliko meseci takmičiti u Parizu. Osim toga, na Skupštini Evropske tekvondo unije procenjeno je da će ovo biti najmasovniji šampionat Evrope do sada i svakako najznačajniji. Dakle, za našu zemlju je ovo izuzetno važno, jer ćemo imati veliki broj stranaca kojima ćemo moći Srbiju da predstavimo u najboljem svetlu, ali je i ekonomski značajno za Beograd, jer ćemo dnevno imati minimum oko 2.000 noćenja u gradu. Sam tekvondo će imati korist što zbog takmičarskih rezultata, ali organizaciono ćemo biti vidljivi za ceo svet".

Foto: TAS/Petar Vidaković

Ova poseta je bila prilika da se detaljno pregledaju sve tehničke i organizacione pripreme kako bi se osiguralo da sve bude spremno za početak prvenstva. Tokom obilaska, čuvena srpska reprezentativka Tijana Bogdanović izrazila je svoje zadovoljstvo što će Beograd biti domaćin ovako prestižnog sportskog događaja, ističući značaj ove manifestacije za razvoj tekvondoa u Srbiji.

"Raduje me što sam danas imala priliku da obiđem prostor gde će biti održano Evropsko seniorsko prvenstvo. Biti ambasador i domaćin ovog takmičenja, posebno kada se odvija u Beogradu, za mene je izuzetno važno i emotivno iskustvo. Videti kako se sve polako formira i priprema za dolazak najboljih sportista, samo pojačava moje uzbuđenje. Verujem da će ovo prvenstvo biti jedno od najjačih dosad, puno strasti, borbenosti i neizvesnosti. Pozivam sve ljubitelje sporta da dođu i podrže nas, jer vaša podrška je ono što nas dodatno inspiriše", rekla je Bogdanovićeva.

Foto: TAS/Petar Vidaković

Evropsko seniorsko prvenstvo u tekvondou je događaj koji je privukao veliku pažnju kako u Srbiji, tako i širom Evrope, a očekuje se da će okupiti najbolje tekvondiste iz različitih zemalja u borbi za prestižne titule i medalje. Kada govorimo o srpskoj reprezentaciji, treba naglasiti da je prijavljeno 7 devojaka i 8 mladića u seniorskoj konkurenciji, kao i devetoro paratekvondista.

Sve je spremno za početak, a oči sportske javnosti usmerene su ka Beogradu, gde će se od 9. do 12. maja odigrati nezaboravne borbe koje će doneti neka nova sportska uzbuđenja.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()