Fantastična Keti Ledecki oborila svetski rekord

Amerikanka je već aktuelna svetska rekorderka u disciplini 800 i 1.500 metara u olimpijskim bazenima

30.10.2022. 13:30
  • Podeli:
katie-ledecky-profimedia.jpg Foto: Profimedia

Američka plivačica Keti Ledecki (25) postavila je novi svetski rekord na 1.500 metara slobodnim stilom na Svetskom kupu u kratkim bazenima, koji se održava u Torontu.

Amerikanka je ostvarila rezultat od 15 minuta, osam sekundi i 24 stotinke. Prethodni svetski rekord u 25-metarskim bazenima iznosio je 15:18.01, a postavila ga je nemačka plivačica Sara Velbrok u novembru 2019. godine.

"Ovo je bio moj prvi put da sam plivala ovu disciplinu u kratkom bazenu i nisam znala šta da očekujem", rekla je Ledecki, prenosi britanski "Gardijan".

Ledecki je aktuelna svetska rekorderka u disciplini 800 i 1.500 metara u olimpijskim bazenima.

Američka plivačica je u karijeri osvojila sedam olimpijskih zlata, kao i tri srebra.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()