Ferstapen: Imali smo jak vikend, nadam se da će Red Bul tako nastaviti ove godine

Holanđanin je u Barseloni stigao do 40. pobede u karijeri, a pete ove sezone

04.06.2023. 18:37
  • Podeli:
Maks Ferstapen_Max Verstappen_Foto AP Photo_Rebecca Blackwell-64569dcc8969b.webp Foto: Tanjug / AP Photo / Rebecca Blackwell

Vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferstapen izjavio je danas da je zadovoljan pobedom na Velikoj nagradi Španije, prenosi Bi-Bi-Si. Ferstapen je u Barseloni stigao do 40. pobede u karijeri, a pete ove sezone.

"Veliko je zadovoljstvo voziti za ovaj tim. Danas smo imali dosta različitih strategija za gume. Znao sam da će start na tvrdim gumama biti težak, ali srećom ništa se nije dogodilo. Imali smo još jedan jak vikend i to je ono što volim da vidim i nadam se da ćemo tako nastaviti ove godine", rekao je Ferstapen.

Drugo mesto osvojio je vozač Mercedesa Britanac Luis Hamilton.

"Kakav rezultat za naš tim. Definitivno nismo očekivali rezultat kakav smo ostvarili danas, tako da skidam kapu svom timu i kažem veliko, veliko hvala svima u fabrici, koji nastavljaju da guraju i približavaju nas Red Bulu. Još su uvek malo ispred, ali nastavljamo da ih 'lovimo'", istakao je Hamilton.

Treće mesto pripalo je njegovom timskom kolegi i sunarodniku Džordžu Rasel, koji je u Španiji startovao sa 12. pozicije.

"Bila je to zabavna trka za nas. Počeli smo sa 12. mesta i stigli do treće pozicije. Nadamo se da je to znak promena koje dolaze za nas", rekao je Rasel.

Ferstapen je prvi u generalnom plasmanu vozača sa 170 bodova, dok je drugi njegov timski kolega Serhio Peres sa 117.

Naredna trka u šampionatu F1 biće održana 18. juna za Veliku nagradu Kanade na stazi u Montrealu.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()