Ferštapen o Norisu i njegovoj pobedi u Majamiju: Dugo je čekao pobedu, Meklaren uspeo

Ferštapen je prvi u generalnom plasmanu vozača sa 136 bodova, dok je drugi njegov timski kolega Serhio Peres sa 101.

06.05.2024. 10:40
  • Podeli:
Tan2024-05-0601242260_6 maks ferštapen AP PhotoRebecca Blackwell-663897612f5c5.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Rebecca Blackwell

Aktuelni svetski šampion u Formuli 1 vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferštapen izjavio je da je Lando Noris iz Meklarena zasluženo pobedio na Velikoj nagradi Majamija, prenose britanski mediji.

Noris je sinoć na VN Majamija ostvario prvu pobedu u šampionatu F1.

"Veoma mi je drago zbog Landa. Dugo je čekao ovu pobedu, neće biti poslednja. Definitivno je zaslužio trijumf. Meklaren je došao sa unapređenim bolidom. Izgleda kao da je uspelo, zar ne?", rekao je Ferštapen, koji je osvojio drugo mesto u Majamiju.

On je istakao da njegov tim čeka veliki posao u nastavku sezone.

"Ovo nije bio naš najjači vikend u pogledu tempa, ali analiziraćemo sve i pokušaćemo da izađemo jači iz ovoga. Nekada pobedite, a nekada izgubite. Svi smo na to navikli u svetu trkanja, zar ne? Bilo je malo problematično za mene. Bilo je neverovatno teško, ali ako je loš dan drugo mesto, prihvatam to", dodao je Ferstapen.

Treće mesto na VN Majamija osvojio je vozač Ferarija Šarl Lekler.

"Dali smo sve od sebe, ali trenutak kada je bezbednosno vozilo izašlo na stazu za nas nije bio sjajan, jer smo bili na najstarijim gumama. Međutim, uspeli smo da se snađemo prilično dobro. Treće mesto je bilo najbolje što smo mogli, zadovoljni smo", rekao je Lekler.

Ferštapen je prvi u generalnom plasmanu vozača sa 136 bodova, dok je drugi njegov timski kolega Serhio Peres sa 101. Lekler je na trećoj poziciji sa 98 bodova, dok je Nando četvrti sa 83, koliko ima i petoplasirani Karlos Sainc iz Ferarija.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()