Ferštapen pobedom u Japanu osvojio drugu titulu u F1

Drugo mesto u Japanu pripalo je Meksikancu Serhiu Perezu iz Red Bula

09.10.2022. 11:23
  • Podeli:
Tan2022-10-9_11134742_0 Maks Ferštapen Formula 1 AP PhotoToru Hanai-1665307288134.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Toru Hanai

Vozač Red Bula, Holanđanin Maks Ferštapen, osvojio je danas drugu uzastopnu titulu u šampionatu Formule 1, pošto je pobedio u trci za Veliku nagradu Japana na stazi Suzuka.

Holanđanin je trijumfom u Japanu ostvario 32. pobedu u karijeri i 12. u sezoni. Trka, koja je počela je po jakoj kiši i lošoj vidljivosti, prekinuta je već u trećem krugu posle izletanja sa staze vozača Ferarija, Španca Karlosa Sainca.

Nastavljena je posle više od dva sata. Prema pravilima trka je morala da bude završena za tri časa, ali bi se vozačima dodelio manji broj bodova.

Međutim, odlučeno je da se vozačima dodele svi bodovi, što je Ferštapenu donelo drugu titulu u F1.

Drugo mesto u Japanu pripalo je Meksikancu Serhiu Perezu iz Red Bula, koji je do te pozicije došao posle kazne od pet sekundi za vozača Ferarija Šarla Leklera. Lekleru je na kraju pripalo treće mesto.

Četvrti je trku završio Esteban Okon iz Alpina, a peto mesto je pripalo Britancu Luisu Hamiltonu iz Mercedesa.

Bodove su još osvojili Nemac Sebastijan Fetel (Aston Martin), Španac Fernando Alonso (Alpin), Britanac Džordž Rasel (Mercedes), Nikolas Latifi (Vilijams) i Lando Noris (Meklaren).

Ferštapen je četiri trke pre kraja šampionata osvojio 366 bodova, dok je Perez drugi sa 253.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 23. oktobra za Veliku nagradu SAD u Ostinu.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()