Fetel ogorčen napadima na Ukrajinu: Neću ići na trku u Rusiju

Direktori timova Formule 1 imaju hitan sastanak da zajedno donesu odluku o trci u Sočiju

24.02.2022. 16:54
  • Podeli:
sebastian-fetel-foto-profimedia.jpg

Četvorostruki šampion Formule 1 Sebastijan Fetel (34) rekao je da neće da se takmiči na Velikoj nagradi Rusije u septembru jer je Rusija izvršila napad na Ukrajinu, granatiranjem gradova sa civilima i vojnih baza.

"Probudio sam se i ostao šokiran vestima. Mislim da je užasno gledati šta se dešava. Očigledno ako pogledate kalendar, imamo trku koja je zakazana u Rusiji (25. septembra)", rekao je Fetel na predsezonskom testiranju u Barseloni. "Moje mišljenje je da ne treba da idem i neću ići. Mislim da nije ispravno takmičiti se u Rusiji. Žao mi je nevinih ljudi koji gube živote, koji ginu iz glupih razloga i odlukama čudnih i ludih ljudi"

Nemac je predsednik Udruženja vozača Velike nagrade i kaže da ni sa kim, još, nije razgovarao o novonastaloj situaciji.

"Siguran sam da je to nešto o čemu ćemo razgovarati", rekao je vozač Aston Martina. "Ali lično sam šokiran i tužan što vidim šta se dešava. Mislim da je moja odluka već doneta".

Aktuelni svetski šampion Maks Ferstapen složio se sa Fetelom, ali nije rekao da će se povući:

"Mislim da nije u redu da se takmičimo u zemlji koja ratuje. Nije bitno samo šta ja mislim, udruženje vozača će doneti odluku šta ćemo dalje raditi".

Dvostruki šampion Formule 1 Fernando Alonso rekao je: 

"Sigurno možemo sami da donosimo odluke, ali na kraju mislim da će Formula 1 učiniti najbolje za sve nas“.

Formula 1 je u saopštenju navela da "pomno prati dešavanja u Ukrajini", ali nije komentarisala da li će trka u Sočiju biti otkazana. Direktori timova dogovorili su se da se sastanu kako bi razgovarali o situaciji.

"Želja mi je da sve prestane vrlo brzo. Imaćemo sastanak, da zajedno odlučimo kako da se nosimo sa ovom situacijom i zauzmemo stav za budućnost", rekao je direktor Ferarijevog tima Matija Binoto.

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()