Finale Kupa Srbije u odbojci: Jedinstvo na popravnom, da li će Vojvodina opravdati ulogu favorita?

Vojvodina je prošle godine u finalu izgubila od Partizana, dok je Jedinstvo poraženo od Uba

22.02.2024. 16:30
  • Podeli:
OK Vojvodina OK Mladi Radni OK Jedinstvo OK TENT OSSRB-65d74f55792b9.webp Foto: OSSRB

Obrenovac je domaćin finalnih utakmica Kupa Srbije u odbojci, u obe konkurencije. Prvo je na programu duel u kome snagu odmeravaju odbojkaši Vojvodine i Mladog Radnika, koji počinje u nedelju u 16 sati i 30 minuta, a potom na teren izlaze i odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove i TENTA, a borba za trofej počinje u 19 časova.

Susreti u Obrenovcu će ove nedelje odlučiti šampione Kupa Srbije. Vojvodina ili Mladi Radnik? Jedinstvo ili TENT? Da li će Vojvodina opravdati status favorita, da li će odbojkašice Jedinstva uspeti da ostave prošlogodišnji poraz u finalu iza sebe?

Ovo je sve što treba da znate o finalnim ekipama.

Vojvodina – Mladi Radnik, nedelja, 16.30 sati

Vojvodina u ovaj duel ulazi kao favorit. Na tabeli lige nalazi se na drugom mestu sa 35 bodova, a od početka kalendarske godine vezali su čak šest pobeda, međutim, raspoloženje je, ipak, malo pokvarilo ubedljiv poraz u prvenstvu od Karđorđa iz Topole 3:0 22:25, 20:25, 24:26.

Prvi meč u 2024. godini igrali su upravo protiv Mladog Radnika i pobedili sa 3:2. Po setovima je bilo 21:25, 25:19, 23:25, 25:18, 15:11, što znači da i od ovog duela možemo da očekujemo veliku borbu od početka do samog kraja.

Na drugoj strani, Mladi Radnik zauzima deveto mesto na ligaškoj tabeli sa 18 bodova. Nakon poraza od Vojvodine na startu nove kalendarske godine, upisao je tri pobede – nad ekipama Jedinstva, Niša, Gornjeg Milanovca, a pretrpela poraz od Crvene zvezde.

Jedinstvo Stara Pazova – TENT, nedelja u 19 sati

Žestok okršaj čeka nas između odbojkašica Jedinstva i TENT-a koje se na ligaškoj tabeli nalaze jedne ispod drugih. TENT prednjači sa 48 bodova, ekipa iz Stare Pazove ima jedan manje, što znači da podjednako kvalitetne ulaze u ovaj duel.

Što se tiče raspoloženja i učinaka u prethodnih pet kola, od početka godine, TENT je u prednosti pošto je vezao svih pet pobeda – Inđija, Partizan, Spartak Subotica, Ub i Omladinac, dok je Jedinstvo u isto toliko mečeva zabeležilo četire pobede uz poraz više – protiv Radničkog iz Beograda.

Poslednji put ove dve ekipe snage su odmeravale u novembru u meču sedmog kola lige, gde je Jedinstvo izašlo kao pobednik sa 3:2. Po setovima je bilo 19:25, 25:16, 25:16, 21:25, 15:12, te je jasno da nas sigurno i ovog kupa, ali u finalu Kupa, čeka spektakl.

Odbojkašice Jedinstva su sezonu započele trofejom u Super kupu, u kome su u finalu savladale Ub i tako se revanširale za prošlogodišnji poraz u finalu Kupa Srbije. Odličnu igru u domaćem prvenstvu su prenele i u Evropu, gde su kao trećeplasirana ekipa u grupi CEV ligi Šampiona nastavile takmičenje u CEV Kupu, u kojem im je polufinale izmaklo u super setu. 

Ono što je sigurno jasno jeste da će Kup Srbije dobiti novog osvajača, pošto trofej nisu uspeli da odbrane odbojkaši Partizana koji su prošle godine u finalu porazili Vojvodinu sa 3:2. Takođe, u pet setova su odbojkašice Uba 2023. u finalu nadigrale Jedinstvo, ali se tim Jova Cakovića osvetio ove sezone u polufinalu i stigao do nove prilike za trofej.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()