Formula 1 izbacila iz kalendara trku u Sočiju

Velika nagrada Rusije neće se voziti ove godine, odlučeno je na sastanku timova i čelnika Formule 1

25.02.2022. 14:00
  • Podeli:
vm-rusija-profimedia.jpg

Četverostruki svetski prvak Sebastian Fetel u četvrtak je rekao da će bojkotirati Veliku nagradu Rusije i pozvao čelnike Formule 1 da je izbace iz kalendara, a dan kasnije to se i dogodilo.

Najpre su razmatrali situaciju u Ukrajini, a potom su svi na sastanku odlučili da, ove godine, ukinu trku u Sočiju koja je trebalo da se vozi 25. septembra. Razlog je invazija Rusije na Ukrajinu.

 

"FIA Svetsko prvenstvo Formule 1 posećuje zemlje širom sveta s pozitivnom vizijom da ujedini ljude, zbližavajući nacije. S tugom i šokom pratimo razvoj događaja u Ukrajini i nadomo se brzom i mirnom rešenje aktuelne situacije. U četvrtak smo na sastanku zaključili da je u ovim okolnostima nemoguće da se održi Velika nagrada Rusije'', poručili su iz Formule 1.

 

 

 

 

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()