Formula 1 kreće iz Bahreina: Maks Ferštapen najbrži na prvom testu

Drugi zaostajao sekund i po

21.02.2024. 14:45
  • Podeli:
Red Bul bolid-65d5f9124b17f.webp Foto: AP Photo/Darko Bandic/Tanjug

Vozač Red Bula Holanđanin Maks Ferštapen bio je najbrži na prvim testiranjima u Bahreinu uoči početka nove sezone u šampionatu Formule 1.

Ferštapen je na stazi u Bahreinu ostvario je rezultat od 1:32,548 minuta. Aktuelni svetski šampion u F1 je na stazi proveo 66 krugova.

Vozač Ferarija Šarl Lekler je bio drugi, a ostvario je rezultat od 1:33,247 minuta. On je bio 64 kruga na stazi.

Treće vreme je ostvario Španac Fernando Alonso iz Aston Martina (1:33,385). Španac je na stazi proveo 77 krugova. Vozači će tokom dana nastavi testiranja na stazi Sahir.

Nova sezona u šampionatu F1 počinje drugog marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()