Gocić uoči meča sa Steauom: "Sve osim našeg trijumfa bi bio neuspeh"

Vaterpolisti Novog Beograda dočekaće sutra od 18,15 časova ekipu Steaue

07.10.2024. 15:30
  • Podeli:
zivko gocic nemanja jovanovic tanjug-6703dceda1223.webp Foto: Nemanja Jovanović/Tanjug

Trener vaterpolista Novog Beograda Živko Gocić izjavio je danas da očekuje pobedu protiv Steaue u prvom kolu grupe A Lige šampiona.

Vaterpolisti Novog Beograda dočekaće sutra od 18,15 časova ekipu Steaue.

Novi Beograd će biti oslabljen na duelu protiv rumunskog kluba, pošto zbog povrede u timu neće biti prvog golmana Frančeska de Mikelisa, a zbog problema sa kartonima i kazni iz prošle sezone Gocić neće moći da računa ni na Luku Gladovića, Dušana Trtovića i Marka Dimitrijevića.

"Steaua je za razliku od nas imala minimalne promene u sastavu tima. U odnosu na prošlu sezonu, umesto crnogorskog internacionalca Klikovca, na poziciji centra, sada je tu rumunski reprezentativac Kolodrovski, dok je ostatak tima praktično ostao isti", rekao je Gocić na konferenciji za medije.

"Sa njima smo i prošle sezone igrali u grupnoj fazi LŠ, ali su kao i mi ove takmičarske godine odigrali samo dve zvanične utakmice, tako da nismo imali mnogo mogućnosti da detaljnije analiziramo njihovu igru. Iz tog razloga svu energiju i pažnju posvetićemo našoj igri i kako da naše performanse povećamo i stavimo na maksimum. Ako tako bude, očekujemo dobru igru sa naše strane i našu pobedu. Uz svo dužno poštovanje prema prvaku Rumunije, mislim da bi sve osim našeg trijumfa bio neuspeh", dodao je Gocić.

 Vaterpolisti Novog Beograda su na početku sezone u prva dva kola Regionalne lige pobedili Primorac i Jadran iz Splita.

 "Zadovoljan sam, jer smo upisali dve pobede, ali još se tražimo, pre svega u igri u odbrani. Razumemo suštinu i ono što ja zahtevam od ekipe, ali smo vrlo često ne baš do kraja precizni u izvedbi. Za to je potrebno vreme. Želju imamo, agresivnost i dobro plivanje takođe, i to je ono što je dobro i što treba da zadržimo, a sve ostalo će vremeno doći na svoje. Ne mogu da budem nezadovoljan, ali uvek to može bolje i ka tome stremimo", rekao je Gocić.

Kapiten Novog Beograda Miloš Ćuk izjavio je da je za njega i njegove saigrače utakmica protiv Steaue u ovom trenutku najbitnija, kao što će to biti i svaka sledeća.

 "Duel sa Steauom zahtevaće naš maksimalan angažman. Ako je naš tim na 100 odsto svojih mogućnosti može da parira svakoj ekipi, a ako nije na svom maksimumu onda možemo da imamo problem sa svima. Agresivnost i poletnost koje smo dobili velikim brojem mladih igrača treba da nas krasi i u ovom meču i to bi trebalo da bude recept za predstojeći duel i naš dobar rezultat u ovom duelu. Mislim da sve zavisi od nas", rekao je Ćuk.

"Pred nama je veoma težak period i vrlo zgusnust raspored utakmica, tako da bi trebalo da zadržimo agresivnost i dobro plivanje koje smo prikazali u duelu sa Jadranom iz Splita u subotu, da još malo unapredimo igru u odbrani i mislim da nećemo imati većih problema. U tom meču protiv Splićana imali smo zaista lep ambijent na bazenu, dobru podršku publike i zato pozivam naše navijače da budu uz nas i protiv Steaue da se zajedno radujemo još jednoj pobedi", zaključio je Ćuk.

U drugom meču prvog kola grupe A Lige šampiona, sutra će od 20 časova u Magdeburgu igrati Hanover i Oradea.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()