Grbić: Ne želim da ispiraju usta time da pomažem mojoj zemlji

Bez dlake na jeziku legenda srpske odbojke

22.06.2024. 21:10
  • Podeli:
Nikola Grbić-6506ba6eda57f.webp Foto: AP Photo/Andrew Medichini/Tanjug

Srpski stručnjak Nikola Grbić je vodio Poljake do velikog trijufma protiv reprezentacije Srbije. 

"Plava četa" će morati da čeka nedelju kako bi mogla da se raduje plasmanu na Olimpijske igre - i to bi moglo da se desi još i pre meča sa Slovenijom, ukoliko baš Poljska savladala Kubu.

Grbić je nakon meča izneo utiske.

"Ono što sam odlučio i čime se vodim jeste da će moja ekipa uvek ići na pobedu. Mogu da ne igram sa najjačom ekipom u tom momentu, sa najjačim igračima, da bih im dao odmora ili bilo šta... Ali ko ide na teren, igra da pobedi. Time sam se vodio i danas".

Nekadašnji kapiten srpskog tima nije poslao na teren svoje najbolje igrače.

– Moja ideja je bila da ove sedmice igram sa momcima kojima je ovo prvi turnir, to su Leon, Zatorski i Bjenijek - da oni igraju tri od četiri utakmice i baš se podesilo da igraju svaki drugi dan, odnosno u sredu, petak i nedelju. Menjam ih stalno jer nisam odlučio kojih 12 će ići na Olimpijske igre i posle svake utakmice imam sve veći problem. Taman pomislim da je to to, onda dođe ovaj levoruki i stavi me u problem. To je razlog zbog čega smo igrali s ovim igračima.

PROFIMEDIA

Poljska i dalje može da pomogne Srbiji - potrebno je da u nedelju u poslednjem kolu savlada Kubu.

– Rekao sam još ranije da ne želim da dođem u situaciju da mi zbog naše igre, naše loše igre, utičemo na to ko će otići na Olimpijske igre. Hoću da ko siđe na teren, pogine da pobedi. Tu apsolutno nemam dileme. Stvarno sam se nadao da će do ovog momenta stvari da se reše, da će biti nebitno biti ko će ovde pobediti. Već sam spomenuo, ne želeći da se ispiraju usta time da nešto želim da pomažem Srbiji - kad već nisam mogao dva puta da ih kvalifikujem (kao selektor, prim. aut.), u fazonu sada da ih kvalifikujem. U nedelju će igrati ovi za koje sam rekao, Kurek, Leon, Januš... Druga stvar koja mi se ne sviđa - i ide Srbiji u prilog, jeste što već dva turnira igramo loše poslednju utakmicu, a ne želim da se ponovi da poslednji turnir, poslednji meč ne odigramo dobro.

Osvrnuo se Grbić posebno i na kvalitete srpskog tima.

– Kada Srbija ima energiju kao na kraju četvrtog seta ili početkom taj-brejka ovog meča, kada su svi za ekipu i složni u smislu podrške, naravno da postaje nezgodan protivnik. Može svakog da iznenadi i pobedi, apsolutno je ekipa za respekt. Trebalo bi da su svi zdravi i u formi, ali ima ekipu koja ima i talenta, i iskustva, da igra na najvećem nivou - zaključio je legendarni odbojkaš.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()