Grci potopili vaterpoliste Srbije: Delfini u borbi za treće mesto

Jednostavno im ništa nije išlo od ideje

27.07.2023. 11:16
  • Podeli:
Vaterpolo Srbija Delfini_Orange NL-64c22e28c633c.webp Foto: Orange NL

Nije gore moglo da se odigra polufinale Svetskog prvenstva, od onoga što su igrali vaterpolisti Srbije. Izabranici Uroša Stevanovića su ubedljivo poraženi od selekcije Grčke 13:7 (3:2, 3:0, 3:3, 4:2)  i do kraja takmičenja ostaje im još jedna utakmica - za treće mesto i bronzanu medalju. 

I ovaj plasman je uspeh za reprezentaciju Srbije. Ali nije za pohvalu način na koji su odigrali meč, kada su već uspeli tako daleko da stignu. 

Jedinu prednost Srbija je imala na početku utakmice - 1:0 i posle toga svaki minut kao da je bio sve teži. Naročito kada su drugu četvrtinu završili bez datog gola.

Delfinima jednostavno ništa nije išlo od ideje. Realizacija je bila takva da su pet plus minuta bili bez gola, bez organizacije napada i odbrane. Za to vreme su Grci punili njihov gol i uvećavali razliku, koja je na kraju stigla do 13:7. 

Najefikasniji u pobedničkom timu bili su Konstantinos Kakaris i Stilijanos Agriropulos sa po tri gola.

U timu Srbije istakli su se Nikola Jakšić i Strahinja Rašović sa po dva gola.

Grčka će u finalu Svetskog prvenstva igrati protiv boljeg iz duela Mađarske i Španije.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()