Gvideti: Maju niko nije video dva dana, ušla je u igru i dala celu sebe

Odbojkašicama Srbije, vicešampionkama Evrope, posle izgubljenog finala ništa ne može da se zameri

04.09.2023. 09:45
  • Podeli:
Srbija Turska odbojka 1_Virginia Mayo AP Tanjug-64f4e4b02f8b0.webp Foto: Virginia Mayo / AP / Tanjug

Turska je prvak Evrope, prvi put u istoriji ženske odbojke. Srbija je vicešampion Starog kontinenta čija srebrna medalja, posle izgubljenog finala Evropskog prvenstva u Briselu (3:2 (25:27, 25:21, 22:25, 25:22, 15:13)), sija zlatnim sjajem.  

Nijanse su presudile. 

Finale, dve odbojkaške sile, bilo je impresivno na obe strane mreže. Tursku, koja neverovatna sredstva ulaže u žensku odbojku, predvodila je Melisa Vargas (41 poen), dok je Srbija igrala timsku igru predvođena fantastičnom Tijanom Bošković (38) i večitim motivatorom i kapitenom Majom Ognjenović, koja je i ovog puta igrala bolesna, sa temperaturom (bez ijdenog timskog treninga prethodnih dana). 

"Ponosan sam na našu ekipu, Vargas je igrala odlično i napravila razliku u ekipi Turske. Mi smo sve vreme bili blizu i ponosan sam na ovu partiju mojih izabranica. Devojke su pružile maksimalan trud i uložile sav svoj napor", rekao je selektor Srbije Đovani Gvideti

Osvrnuo se italijanski trener na nesalomivog kapitena svog tima:

"Nisam video Maju poslednja dva dana, niko iz tima je nije video. Nije trenirala, ali je ušla da igra, borila se. Možda nije bila brza kao inače, ali trebalo bi da budemo ponosni na sve što je uradila".

Sada ide sve ispočetka - sledi borba Srbije za mesto na Olimpijskim igrama.

"Blizu je, to nam je najvažnije ove sezone. Fokus nam je na tome", ističe Gvideti.

Za kraj je imao poruku za sve one ljude u Srbiji.

"Srpska nacija i savez trebalo bi da budu ponosni na utakmicu, svake godine ove devojke igraju finala, nekada se pobedi, nekada ne. Ova grupa devojaka radi sa tako velikom ljubavlju prema vašem narodu i treba da budete ponosni", zaključio je Gvideti.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()