Habuš pred beogradsku trku: Polumaraton, sa rekordnim brojem trkača, pečat uspešne sezone

Elzan Babić najavio obaranje državnig rekorda, koji je star 25 godina

14.11.2023. 12:32
  • Podeli:
Elzan Bibić_AP-6404d199e045f.webp Foto: AP

Četvrti Beogradski polumaraton, na kojem će učestvovati rekordnih 4.000 trkača, biće pečat na uspešnu sezonu, rekao je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš.

Beogradski polumaraton održaće se 26. novembra, a koliki je pomak napravljen u organizaciji najbolje govori podatak da je na prošlogodišnjoj trci učestvovalo 2.400 trkača.

Tradicionalno start je ispred crkve Svetog Marka u 10 sati, a trčaće se centralnim gradskim ulicama.

"Velika stvar je što smo ispunili projekciju o rastu učesnika. Ponosni smo jer smo probudili neke nove trkače. Očekujemo lepu zabavu i brzu veliku trku jer je naš atletičar Elzan Babić najavio obaranje državnig rekorda (62:11), koji je star 25 godina i postavio ga je Janko Benša", istakao je Habuš na konferenciji za medije.

Podršku polumaratonu daje i Srpski atletski savez, a o tome je govorio direktor, nekadašnji olimpijac u desetoboju, Mihail Dudaš.

"Zajedno imamo iste ciljeve, da se što više ljudi bavi sportom i pozitivno utičemo i na zdravlje nacije  Želim svima mnogo sreće i "lake noge'", istakao je Dudaš.

Osim trke na 21 km, održaće se i Trka na 10 km, kao i "Sava osiguranje porodična trka" od 2,3 km, koja će imati humanitarni karakter u saradnji sa organizacijom "Zvuci srca".
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()