Jovovićeva presrećna zbog povratka u reprezentaciju: Želim da budem uzor sa svih aspekata

Čeka me totalno drugačija uloga, kaže rukometašica Srbije

09.10.2023. 13:57
  • Podeli:
Jovana Jovovic-6523ea85ce170.webp Foto: RSS

Srpska rukometašica Jovana Jovović vratila se posle duge pauze u reprezentaciju, a kako je rekla za sajt Rukometnog saveza Srbije (RSS), oseća se lepo jer je ponovo sa saigračicama i sjajnim devojkama. 

"Godinu i po dana kako nisam bila na okupljanju sa reprezentacijom. Prvo problemi sa slepim crevom, zatim operacija zbog povreda lakta, propušteno Evropsko prvenstvo. Iako deluje da se odužilo, taj period je nekako brzo prošao. Lep je osećaj vratiti se i ponovo biti sa ovim sjajnim devojkama", rekla je 21-godišnja Jovović 

Srbiju čeka utakmica u Zrenjaninu protiv Bugarske i gostovanje Turskoj.

"Čeka me totalno drugačija uloga. Do sada sam uvek bila iza starijih igračica, ali sad će mi to iskustvo biti od velike koristi. Znam koja mi je uloga i znači mi što sam posle Jovane Stojiljković, iza koje sam igrala, došla do liderske uloge jer sam od nje dosta učila, kao i od Jovane Kovačević posle. Sve to mi je ulivalo samopouzdanje. Smatram da mogu posle povrede da odreagujem kako treba, da pomognem svojim sigračicama u bilo kojoj ulozi koja od mene bude tražena", dodala je Jovović.

Česte promene u timu

Od dolaska Uroša Bregara na mesto selektora izmenio se veliki broj igračica, ali je promenjen i podmlađen sastav sada najevidentniji.

"Skroz smo nova ekipa, puno mladih igračica, ali polazim od sebe, želim da malim stvarima pomognem svima, pa da kroz neke godine budem zaista ono što se smatra liderom. To mi je i san od malena, takmičarski sam nastrojena i bez obzira što se od nas gotovo ništa ne očekuje, ja imam najviša očekivanja i tako je bilo i u mlađim selekcijama. Nosila sam tu odgovornost na svojim ramenima uvek i to mi ne predstavlja problem. Za četiri, pet godina, koliko sam ovde, shvatila sam kolika je odgovornost nositi dres sa nacionalnim grbom i to želim da prenesem dalje. Mediteranske igre su nam donele jednu pozitivnu polaznu tačku. Znam šta selektor očekuje, kakva je kultura van terena i želim da budem uzor sa svih aspekata", istakla je rukometašica mađarskog Debrecina. 

Evropsko prvenstvo je cilj, Svetsko u mislima

Iako je fokus usmeren na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, na vidiku je i Svetsko prvenstvo, kojem se mladi bek izuzetno raduje.

"Jedva čekam Svetsko prvenstvo. Ne znam kako je kod drugih devojaka, ali ja sam jako uzbuđena. Sedam godina sam u Mađarskoj, ali kada sam sa reprezentacijom ja sam kod kuće. Nemamo nikakav pritisak, ali uvek ekipe koje tako odlaze na velika prvenstva naprave nešto, neki iskorak. Mom mentalitetu smeta taj odnos prema ženskoj selekciji, iako ja znam u kakvom sastavu idemo, ali ja verujem u ovaj mladi tim i verujem da narednih deset godina možemo da trajemo kao ekipa i da se razvijamo kroz takmičenja", zaključila je Jovović.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()