Kada te sudbina pošalje gde treba: Junak Mate Anić u timu Hrvatske, na SP silom prilika

Nije mu prvi put da učini nešto za pamćenje

15.02.2024. 22:00
  • Podeli:
Mate Anić-65ce5eec2c572.webp Foto: Profimedia

Vaterpolska reprezentacija Hrvatske plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Dohi, a junak polufinalnog meča sa Francuskom bio je rezervni golman Mate Anić (29). Mesto u meču u kom će se boriti za zlato Barakude su osvojile posle petereraca i ukupnog rezultata 17:16 (3:2, 3:3, 3:1, 2:5, 6:5).

Iako je kapiten i prvi golman tima Marko Bijač sjajno branio tokom čitavog susreta, ipak nije odbranio nijedan od pet peteraca u raspucavanju, pa je selektor Ivica Tucak odlučio na, ispostaviće se, dobitnički potez - izveo je Bijača, a na gol poslao Matu Anića koji je u šestoj seriji odbranio šut Kasza za plasman Hrvatske u finale.

Zanimljivo je da se Anić u Dohi našao potpuno neplanirano. Na nedavnom Evropskom prvenstvu u Dubrovniku i Zagrebu Bijačeva zamena je bio Toni Popadić koji je morao na operaciju lakta.

I kako se mesto upraznilo u nacionalni tim je pozvan Anić, golman splitskog Jadrana, prvaka Hrvatske. I evo dokle je stigao - do junaka polufinala Svetskog prvenstva. 

Imao je Anić i ranije skretanje pažnje na sebe, gestovima za pamćenje. U septembru je, za Jadran u Ligi šampiona, dao preko celog bazena gol Crvenoj zvezdi. 

Hrvatska će u subotu u finalu od 15.30 sati igrati protiv Italije koja je u prvom polufinalu svladala Španiju sa 8:6.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()