Kenijci pobednici, u obe konkurencije, polumaratona u Beogradu

Najbolji srpski predstavnik prošao je osmi kroz cilj

23.04.2023. 10:47
  • Podeli:

Kenijac Bernard Vambua i njegova zemljakinjka Lidija Džebiči pobednici su polumaratonske trke na 36. Beogradskom maratonu. Na cilju ih je lično dočekao i podršku ima dao nekadašnji košarka, danas sekretar u ministarstvu sporta Republike Srbije, Mako Kešelj.

Vambua je ostvario vreme 1:04:04 i pobedio ispred Marokanca Mohameda El Gazojana (1:04:17) i još jednog Kenijca Pola Tiongika (1:04:28).

Najbolji srpski predstavnik Velibor Bojović završio je osmi (1:14:10).

Džebiči je oborila rekord staze (1:11:30) i za 11 storinki nadmašila rezultat Olivere Jevtić.

Drugo i treće mesto pripalo je takođe Kenijkama, Terezi Omosi (1:11:56) i Beatris Čerono (1:16:54).

Na 36. Beogradskom maratonu učestvuje rekordnih 10.500 trkača iz 64 zemlje.
 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()