Koliko su zaradili finalisti Superboula: Naspram ugovora nije neko bogatstvo, a nije ni za bacanje

Čifsi su, posle dva produžetka, osvojili četvrti Lombardijev pehar

12.02.2024. 11:27
  • Podeli:
NFL Kanzas siti-65c9efd46eaf5.webp Foto: AP Photo/Eric Gay/Tanjug

Igrači Kanzas siti Čifsa uspeli su, prvi put, da odbrane titulu NFL šampiona i da dođu do svoje četvrte pobede u finalu Superboula. U 58. izdanju, najskupljeg odlučujućeg meča na svetu, pobedili su San Francisko Fortinajnerse posle dva produžetka - 25:22.

Publika, koja je za ulaznice izdvojila čitavo "bogatstvo", gledala je vrlo uzbudljiv meč na kom je došlo do preokreta, posle dosta lošeg prvog poluvremena. Za pobedu na kraju najzaslužniji je Patrik Mahoums, koji je dominirao od finiša treće deonice.

Čifsi su tako osvojili četvrti Lombardijev pehar, a igrači sebi obezbedili sasvim fine premije. Ono što su zaradili, od jednog meča, ne deluje kao uzbudljiva suma, naročito kada se uzmu u obzir ugovori za koje najbolji u NFL igraju. Međutim, nije za "bacanje". 

Ukupno 13.409.000 dolara podeliće međusobom igrači obe ekipe, dok svakom fudbaleru Čifsa, kao pobednika, pripada 164.000 dolara, dok svakom u San Francisku na račun ide 89.000.

Na sve to se isplaćuju i bonusi za svaku pobedu u plej-ofu, kao i bonus za plasman u finale - 73.000 dolara po glavi.  

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()