Komarov u jurišu na zlato: Srpski rvač izborio plasman u finale Evropskog prvenstva

Naš borac će u finalu za protivnika imati Turčina Alija Čengiza

12.02.2024. 21:56
  • Podeli:
ali arslan, 23 sept 2023 - sp u rvanju - M.M. ATAImages-65ca7a3a15c13.webp Foto: M.M./ATAImages

Rvač reprezentacije Srbije Aleksandar Komarov plasirao se danas u finale Evropskog prvenstva u Bukureštu u kategoriji do 87 kilograma, pošto je u polufinalu pobedio Islama Abasova iz Azerbejdžana.

Na putu do finala Komarov je pobedio Litvanca Martinasa Nemsevičijusa sa 7:0, zatim je bio bolji od Mađara Ištvana Takača, aktuelnog prvaka Evrope. U četvrtfinalu je savladao je i olimpijskog šampiona Žana Belenjuka iz Ukrajine sa 3:1.

U borbi za zlato, koja je na programu u utorak, Komarov će u finalu za protivnika imati Turčina Alija Čengiza

Od ostalih srpskih reprezentativaca na strunjaču su izlazili još Boris Petrušić i Ali Arsalan, ali nisu uspeli da uđu u borbu za medalje. 

U kategoriji do 130 kilograma Petrušić je u osmini finala izgubio od Davida Ovaspiana iz Jermenije sa 5:0, dok je Arsalan poražen u kvalifikacijama od Norvežanina Huana Sebastijana Aka sa 8:0.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()