Kontroverzna bokserka živi san: Iman Kelif u finalu Olimpijskih igara

Obezbedila borbu za zlato

07.08.2024. 11:00
  • Podeli:
imane kelif-66acd476dfcee.webp Foto: AP Photo/John Locher

Alžirska bokserka Iman Kelif je u finalu Olimpijskih igara u Parizu.

Ona je u polufinalu bila bolja od tajlandske predstavnice Janžem Suvanpeheng, te tako obezbedila borbu za zlato u kategoriji do 66 kilograma.

Protivnica će joj biti Kineskinja Liu Jang, koja je u drugom polufinalu sa 4:1 savladala takmičarku iz Kineskog Tajpeha, Nien Čin Čen.

Podsećanja radi, alžirska bokserka je privukla veliku pažnju na ovogodišnjoj najvećoj sportskoj smotri zbog činejnice da joj je bilo zabranjeno da se takmiči na Svetskom prvenstvu zbog muških hromozoma u organizmu, a MOK joj je u Parizu odobrio učešće.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()