Kraj za Srpkinje u Parizu: Silovite Italijanke obezbedile plasman u polufinale

Naše devojke nisu mogle da pronađu svoj ritam

06.08.2024. 22:25
  • Podeli:
odbojkasice srbije reuters-66b2853e19522.webp Foto: Reuters

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije nije uspela da se plasira u polufinale Olimpijskih igara. Od naših devojaka je bila bolja Italija sa 3:0 u setovima (26:24, 25:20, 25:20)

Velika borba vodila se na samom startu, prva duža razmena pripala je Italiji preko Paole Egonu. Izjednačen start, a obe ekipe su se trudile da zadrže udarne poenterke rivalki.

Srbija je snažno napala, stvorila je brzo četiri poena razlike na krilima Buše, Ognjenović i Uzelac. Bošković as servisom od 100 kilometara na čas diže Srbiju na maksimalnih plus pet. Međutim, nakon toga je usledio totalan pad naše ekipe, Italijanke su napravile seriju i brzo izjednačile na 19:19.

Antropova je smečom tačno na liniju donela preokret Italiji 23:22. Zatim im set-loptu donosi Sara Far na mreži. Poen tijane Bošković uvodi završnicu seta da se igra na razliku, međutim nisu naše devojke uspele da izvuku ovaj set, te su Italijanke povele sa 1:0 (26:24).

Usledio je jako loš i neprepoznatljiv period igre za naše devojke. Napravile su seriju grešaka, a protivnice su to sve koristile i brzo stekle ogromnu prednost.

Neutralisale su našu Tijanu Bošković i lako došle do 25:20 za 2:0 u setovima. Što se tiče trećeg seta, nije bila mnogo bolja situacija za naše devojke, Italijanke su sve pogađale, dok je sa druge strane bilo mnogo naših grešaka.

Italijanke su održavale prednost, srpske odbojkašicesu se našle u teškoj situaciji iz koje jednostavno nisu uspele da izađu. Protivnice su lako dolazile do poena, obezbedile su i treći set rezultatom 25:20  i obezbedile plasman u polufinale Olimpijskih igara.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()