Lando Noris: Napredovali smo, ali i dalje imamo užasan bolid

Shvatili smo neke važne stvari, kaže vozač Formule 1

11.07.2023. 16:20
  • Podeli:
Lando Noris-63eb70dab4bab.webp Foto: Profimedia

Britanski vozač Meklarena u Formuli 1 Lando Noris, izjavio je nakon trke za Veliku nagradu Velike Britanije, koja je vožena u Silverstonu, da njegov tim jeste napredovao ali da još imaju loš bolid.

Ferstapen je do osme pobede ove sezone, a 43. u karijeri stigao u vremenu 1:25:16.938. Holanđanin je trijumfom u Velikoj Britaniji ostvario šestu uzastopnu pobedu ove sezone.

Drugo mesto osvojio je vozač Meklarena Britanac Lando Noris, koji je za pobednikom zaostao 3,798 sekundi, dok je treća pozicija pripala njegovom sunarodniku Luisu Hamiltonu iz Mercedesa. On je za najbržim Maksom Ferstapenom kasnio 6,783 sekunde.

"Staze poput Silverstona nam dozvoljavaju da bolje procenimo pneumatike, jer smo videli da smo veoma blizu kada se radi o maksimalnim brzinama i u vožnji u brzim krivinama. U 15. krivini sam rekao da smo možda i najbolji u šampionatu. I dalje imamo loš bolid, rekao bih užasan. Posebno ako pričamo o krivinama kroz koje se prolazi u manjim brzinama. Tada je ovaj bolid izuzetno težak za vožnju. Istina, mi jesmo napredovali, shvatili smo neke važne stvari poput načina degradacije pneumatika i odmah su došle neke velike stvari", istakao je Noris.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()