Lazar Kovačević osvojio bronzu: Najbolji srpski strelac u Kairu

Ostali strelci, koji su se takmičili, znatno su slabiji rezultat ostvarili

29.01.2024. 16:30
  • Podeli:
Lazar Kovačević-65b7676977f9b.webp Foto: Streljački savez Srbije

Srpski reprezentativac u streljaštvu Lazar Kovačević osvojio je bronzanu medalju vazdušnom puškom na prvom Svetskom kupu u sezoni, koji je održan u Kairu.

Kovačević je u kvalifikacijama zauzeo peto mesto. On je u finalu stigao do bronzane medalje, pošto je pogodio 230,6 krugova. 

Milenko Sebić je u kvalifikacijama osvojio 45. mesto, dok je Milutin Stefanović bio 49. 

Prvo mesto u finalu Svetskog kupa osvojio Divijanš Sing Panvar iz Indije sa 253,7 krugova. On je za četiri deseta dela kruga nadmašio dosadašnji svetski rekord koji je držao Kinez Lihao Šeng. Drugo mesto pripalo je Italijanu Danilu Denisu Solacu, koji je pogodio 251,8 krugova.

Srpska reprezentativka Teodora Vukojević zauzela je 34. mesto u disciplini vazdušna puška u ženskoj konkurenciji.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()