Lekler: Nemam poverenja u novi bolid, mučimo se od početka sezone

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 21. maja za Veliku nagradu Emilije Romanje na stazi Imola.

09.05.2023. 12:44
  • Podeli:
Šarl Lekler_Hassan Ammar AP Tanjug-6432b809e720d.webp Foto: Hassan Ammar / AP / Tanjug

Vozač Ferarija Šarl Lekler priznao je danas da se njegov tim muči sa novim bolidom u šampionatu Formule jedan, prenose britanski mediji.

Lekler je ove sezone osvojio samo 34 boda, a njegov timski kolega Karlos Sainc 44. Lekler je pre dva dana trku za Veliku nagradu Majamija završio na sedmom mestu iako je startovao sa treće pozicije.

"Imamo bolid, koji je neverovatno teško doterati do limita. Još smo daleko od toga. Pokušavam da nađem odgovor na pitanje zašto smo tako dobri u kvalifikacijama, a mučimo se na trkama. Pred nama je puno posla. Jednostavno nemam poverenja u ovaj bolid, pošto ne znam kako će reagovati od krivine do krivine. Bolid je osetljiv i na vetar", rekao je Lekler.

Britanski mediji podsećaju da je Ferari sa velikim ambicijama ušao u novu sezonu, pošto je Lekler prošle godine bio drugi u generalnom plasmanu vozača, dok je Sainc bio peti.

Ferari je trenutno četvrti u generalnom plasmanu konstruktora sa 78 bodova.

Naredna trka u šampionatu F1 biće vožena 21. maja za Veliku nagradu Emilije Romanje na stazi Imola. 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()