Liga nacija: Odbojkaši Srbije bolji od Kanade

Naši su se vratili u trku za mesto na Olimpijskim igrama

10.06.2024. 10:19
  • Podeli:
muška odbojkaška reprezentacija srbije, odbojkaši srbije - 23 maj 2024 - profimedia-665195a3a0734.webp Foto: Profimedia

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije pobedila je jutros u Otavi selekciju Kanade rezultatom 3:1, po setovima 21:25, 25:20, 25:18, 25:23 u poslednjoj utakmici na turniru druge sedmice Lige nacija.

Najefikasniji u selekciji Srbije bio je Dražen Luburić sa 22 poena, dok je Miran Kujundžić zabeležio 19. Kod domaćih, najbolji su bili Artur Švarc i Timoti Mar Stefan sa po 16 poena.

Izabranici Igora Kolakovića su se sa 7,98 bodova osvojenih u meču protiv Kanade vratili u trku za mesto na Olimpijskim igrama u Parizu. 
Srbija je trenutno na devetom mestu FIVB rang liste sa 251,55 bodova, dok je Kuba deseta sa 250,64 boda.

Utakmice poslednje, treće sedmice Lige nacija, koje će biti odigrane od 18. do 23. juna u Ljubljani, odlučiće o tome ko će izboriti plasman na OI.

Odbojkaši Srbije će u Ljubljani igrati protiv Kube, Turske, Poljske i Slovenije. Kuba će pored Srbije igrati protiv Slovenije, Bugarske i Poljske.

Srbija se nalazi na desetom mestu na tabeli Lige nacija sa 10 bodova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()