Maja Ognjenović: Zlato u Parizu najviše priželjkujemo

Odbojkašice sa velikim optimizmom očekuju Olimpijske igre

21.07.2024. 11:00
  • Podeli:
Maja Ognjenovic-6523cc5ab42cd.webp Foto: Profimedia

Srpska odbojkašica Maja Ognjenović će zajedno sa Dušanom Mandićem nositi zastavu Srbije na otvaranju Olimpijskh igara u Parizu.

"Još pred Tokio je bilo priče da bih mogla da budem izabrana, ali kako se to tada nije desilo – nisam sada imala preterano velika očekivanja. Svakako mogu da kažem da sam se potajno nadala i razmišljala o tome. Ali, koliko god se nadala, opet nisam mogla da ne ostanem iznenađena kada je vest objavljena. Drago mi je što sam dobila najveći broj glasova od svih saveza, kako to već ide. Bila sam preplavljena emocijama, najlepšim koje jednog sportistu mogu da obuzmu. Imam ogromnu čast i zadovoljstvo, ali s druge strane i veliku obavezu“, rekla je Maja Ognjenović za Meridian Sport.

Kakav god ishod da bude, ovo će biti poslednje Igre za našeg kapitena.

"O tome sam se svesno trudila da ne razmišljam, jer smatram da ta vrsta emocija može mnogo da oteža. Mislim da za te misli nema previše mesta. Nevezano za rezultat koji će biti u Parizu, stvarno sam zadovoljna sa svim uspesima koje sam postigla za prethodnih 18, 19 godina – ali naravno, ne mogu da kažem – šta god da se desi u Parizu biću presrećna… Kada dođe momenat za kraj biću posebno emotivna – bez dileme. Međutim, sada me ne vode te tužne misli, čak se negde i radujem jer se bliži završetak jednog dugačkog i prelepog poglavlja“.

Odbojkašice u Pariz dolaze sa bronzom iz Tokija, a ovaj put očekuje se najsjajnija medalja.

“Drago mi je što ljudi tako pričaju. Normalno je za naš mentalitet – ne samo da se podrazumeva uspeh u Srbiji, nego se isključivo ceni zlato. Mi tu vrstu pritiska pomalo osećamo, ali mislim da se dobro nosimo s tim. Priznajem da jeste surovo i da baš i nije fer, jer javnost treba da zna da je bilo koja medalja sa OI podjednako velika i sjajna kao zlatna. Naravno, mi kada pričamo među nama i u okviru odbojkaškog sveta onda jasno govorimo da je zlato ono što bismo najviše voleli i ono što najviše priželjkujemo, ali znam koliko je bilo teško uzeti bronzu u Tokiju, koga je sve trebalo da pobedimo da bismo u Riju stigle do finala… Sad ne znam ni koliko je potrebno pričati o konkurenciji – šest najjačih ekipa ravnopravno konkurišu za medalju. Tako da – koja god bude – ja ću biti presrećna", poručila je Maja Ognjenović.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()