Ubedljiva pobeda Jedinstva pred put u Švajcarsku: Za polufinale potrebna još dva seta

Nakon 97 minuta borbe, domaćin je došao do sva tri boda

31.01.2024. 10:40
  • Podeli:
Jedinstvo UB_foto_odbojkaski savez srbije-65ba0f9f35c9e.webp Foto: Odbojkaški savez Srbije

Odbojkašice Jedinstva iz Stare Pazove su na domaćem terenu u Rumi pobedile ekipu švajcarskog Nojšatela sa 3:1 (25:27, 25:23, 25:20, 25:20) u prvom meču četvrtfinala Kupa CEV.

Bolje i koncentrisanije u meč su ušli gošće iz Švajcarske, pa došle do vođstva sa 1:0 u setovima. Međutim, odmah na početku drugog seta, prilagodile su se odbojkašice Jedinstva odličnoj igri Nojšatela, te došle do poravnjanja u setovima.

Do kraja utakmice igru je kontrolisao domaćin, a to im je bilo dovoljno da osvoje i treći i četvrti set istim rezultatom - 25:20.

Meč je trajao 97 minuta, a odbojkašice Jedinstva su došle do maksimalna tri boda. Za prolaz u polufinale Kupa CEV, u Švajcarskoj su im potrebna još dva osvojena seta. 

Po propozicijama CEV, za pobede od 3:0 i 3:1 pobednik dobija tri boda. Ukoliko se meč završi rezultatom 3:2, pobednik dobija dva, a poraženi jedan bod. Ukoliko obe ekipe imaju isti broj pobeda i bodova, o ukupnom pobedniku odlučuje "zlatni set", koji se igra odmah po završetku druge revanš utakmice do 15 poena.

Druga utakmica će se odigrati u sredu, 7. februara od 19.30 časova u dvorani "Rivren" u Nojšatelu, u Švajcarskoj.

Pobednik duela između Jedinstva i Nojšatela igraće u polufinalu Kupa CEV protiv pobednika četvrtfinalnog dvomeča između poljskog Budovlani Lođa i francuskog Bezijea.

Cup tree provided by Sofascore
  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()