Mandić nakon osvajanja trofeja sa Ferencvarošem: San postao java, sad sanjam medalju u Parizu

Sledi mala pauza, pa se okrećem reprezentaciji i Olimpijskim igrama, rekao je Mandić

08.06.2024. 10:41
  • Podeli:
profimedia-0879190233 dušan mandić-666418bac2900.webp Foto: Profimedia

"Jedan san je postao java, a sada sanjam medalju u Parizu. Moramo da budemo skromni, da idemo korak po korak", rekao je srpski vaterpolista Dušan Mandić nakon trijumfa Ferencvaroša u Ligi šampiona.

Mandić je bio najzaslužniji za pobedu u finalu završnog turnira na Malti protiv dugogodišnjeg šampiona Pro Reka (12:11) sa četiri pogotka i sjajnom blokadom u odbrani u finišu meča.

Prethodno, u polufinalu je sa pet pogodaka iz igre i golom u penal seriji "vratio dugove" Novom Beogradu (18:17).

"Ovu noć ću pamtiti do kraja života. Kako je utakmica odmicala igrali smo sve bolje i bolje, doveli smo tim kakav je Reko u jako težak položaj. Italijani su morali da jure prednost, uspeli smo da se izborimo do kraja, uspeli smo da ostvarimo cilj, rekao bih i san, kako naš, tako i navijača koji su zaista u grupi najboljih na svetu”, istakao je Mandić za Sport klub.

Sledi mala pauza, pa se okrećem reprezentaciji i Olimpijskim igrama, rekao je Mandić, koji u bogatoj riznici trofeja ima tri u Ligi šampiona, kao i dva olimpijska zlata.

"Moramo da verujemo, moramo da se poštujemo međusobno, moramo da gledamo pre svega u svoje dvorište, a zatim da se upustimo u borbe u Parizu", poručio je Mandić.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()