Marković: Opravdana očekivanja, uspešan bilans tročlanog tima strelaca na Olimpijskim igrama

Srbiju su na OI predstavljali Damir Mikec, Zorana Arunović i Lazar Kovačević

01.08.2024. 12:49
  • Podeli:
Damir Mikec, Zorana Arunović i Lazar Kovačević, 16 jul 2024 -  FOTO TANJUG JADRANKA ILIĆ-66ab668addb3b.webp Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije (SSS) Dragan Marković izjavio je danas da je učešće reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu bilo uspešno.

Srbiju su na OI predstavljali Damir Mikec, Zorana Arunović i Lazar Kovačević. Reprezentativci Srbije su na OI osvojili jednu medalju, a imali su tri finala.

Arunović i Mikec su pre tri dana osvojili zlatnu medalju na OI u takmičenju miks parova u disciplini vazdušni pištolj 10 metara.

"Nema dileme, učešće naše reprezentacije na OI bilo je uspešno. Imali smo troje strelaca, a bilans je tri finala i jedna zlatna medalja. Tokom kvalifikacionog ciklusa malo je nedostajalo da se još nekoliko naših reprezentativaca plasira na Igre. Blizu kvoti bili su Teodora Vukojević, Sanja Vukašinović i Milutin Stefanović. Uspešnim učešćem na OI nam se na neki način vratilo za 'stative' tokom kvalifikacionog perioda", rekao je Marković, preneo je SSS.

Kovačević je danas osvojio osmo mesto u finalu discipline malokalibarska puška trostav 50 metara.

"Kovačević je i plasmanom u finale i vrednim rezultatom u kvalifikacijama opravdao očekivanja i potvrdio da ima kvalitet i da je dobro pripremljen došao u Šatoru, na svoje prve OI. Svaki bolji uspeh bi bio 'bonus'. Na nešto lošiji početak sigurno je uticala i trema i pritisak, koje svako, a posebno prvo olimpijsko, nosi sa sobom. Ipak, smatram da se dosta dobro se držao u prva dva stava. Da je bio malo uspešniji u poslednjem, stojećem stavu, kojim dobro gađa, verovatno bi duže ostao u finalu i zauzeo peto ili šesto mesto. Međutim, ne možemo biti nezadovoljni, verujem da će i Lazar za nekoliko dana postati svestan da je postigao veliki uspeh", dodao je Marković.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()