Marković: Srpski strelci na svako takmičenje idu sa visokim ambicijama

Na Svetskom prvenstvu u Bakuu, na kome će učestvovati više od 1.200 strelaca iz 101 zemlje, Srbiju će predstavljati 12 strelaca

14.08.2023. 16:23
  • Podeli:
streljastvo_seniori_SSS-1665919813703.webp Foto: Streljački savez Srbije / Ilustracija

Sportski direktor Streljačkog saveza Srbije (SSS) Dragan Marković izjavio je da nacionalni tim Srbije na predstojeće Svetsko prvenstvo ide sa visokim ambicijama, saopštio je danas SSS.

Srbiju će na SP, koje u četvrtak počinje u Bakuu, predstavljati 12 strelaca. Na šampionatu će učestvovati više od 1.200 strelaca iz 101 zemlje. Srpski reprezentativci će učestvovati samo u olimpijskim disciplinama.

SSS navodi da je SP jedno od najznačajnijih takmičenja u kvalifikacionom ciklusu za Pariz i ističe da su ciljevi i ambicije isti kao i na prethodnim velikim takmičenjima - medalje i kvote za OI.

"Na svako takmičenje idemo sa visokim ambicijama. Naš krajnji cilj je da do kraja kvalifikacionog ciklusa, do koga su uključujući SP ostala još četiri takmičenja, bar šestoro naših strelaca izbori učešće na Igrama u Parizu. Za sada su kvote izborili Zorana Arunović i Damir Mikec. Nadamo se da će im se još neko pridružiti u Bakuu", rekao je Marković.

Na SP u Bakuu biće podeljene po četiri kvote u svakoj olimpijskoj pojedinačnoj disciplini.

"Imamo strelce koji su spremni da se bore za medalje i za kvote, ali i konkurencija je najjača moguća. Deo olimpijskih kvota je već raspodeljen. Međutim, mnogo vrhunskih strelaca je i dalje u konkurenciji za olimpijske vize, pa će i u Bakuu osvajanje kvote biti uspeh skoro ravan medalji. Broj strelaca koji spadaju u ozbiljne konkurente za plasmane u finala i osvajanje odličja je veliki u svakoj disciplini. Među njima su i naši reprezentativci", istakao je Marković.

Srbiju će na SP predstavljati: Milutin Stefanović, Milenko Sebić, Lazar Kovačević (svi vazdušna i malokalibarska puška trostav), Andrea Arsović, Teodora Vukojević (obe vazdušna i MK puška trostav), Ivana Anđušić Maksimović (vazdušna puška), Sanja Vukašinović (MK puška trostav), Damir Mikec, Dimitrije Grgić, Duško Petrov (svi vazdušni pištolj), Zorana Arunović (vazdušni pištolj) Jovana Todorović (vazdušni i malokalibarski sport pištolj).

Od četvrtka do subote na programu su discipline vazdušnim oružjem, dok će se u nedelju i ponedeljak srpski reprezentativci takmičiti malokalibarskim oružjem.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()