Meč koji će gledati cela Srbija: Evo kada basketaši igraju za medalju

Protivnik je Švajcarska

24.08.2024. 16:51
  • Podeli:
basketasi reuters-66ad157698df7.webp Foto: Reuters

Basketaši Srbije uspeli su da se plasiraju u polufinale Evropskog prvenstva u basketu i tamo će igrati protiv Švajcarske u nedelju od 13.25.

Potom će se istog dana igrati i mečevi za medalje. Okršaj za bronzu se igra od 18.15, a meč za zlato od 19.30.

Basketaši Srbije su u četvrtfinalu bili bolji od olimpijskog prvaka Holandije rezultatom 21:16.

Najefikasniji u timu srbije bio je Stefan Kojić sa devet poena, dok je osam postigao Stefan Stojačić. Marko Branković i Nemanja Barać su postigli po dva poena.

Na drugoj strani, De Jong je predvodio Holandiju sa sedma poena, po četiri su postigli Drisen i Sloter, dok je Jaring ubacio jedan poen.

Uprkos lošijem startu utakmice, gde je Holandija na krilima Vortija De Jonga stekla četiri poena prednosti, „orlovi“ su uspeli da se vrate u meč i preokrenu situaciju na terenu, a u furioznoj završnici su na krilima Strahinje Stojačića srušili aktuelne olimpijske šampione.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()