Milena Rašić o odbojkašicama Srbije u finalu EP: Kad igraju svoju igru niko im ne može ništa

Publika u Briselu je još jedan motiv više za odbojkašice Srbije na meču sa Turskom

03.09.2023. 11:11
  • Podeli:
Milena Rašić-64f44afd577b9.webp Foto: Profimedia

Nije mnogo prošlo od perioda kada su svi ljubitelji odbojke uživali gledajući izdanja Milene Rašić. Kao jedan od najboljih srednjih blokera sveta ostavila je značajan trag kako na klupskoj, tako i na reprezentativnoj sceni. Osvojila je mnogo medalja, trofeja, a imala je čast i da kao kapiten predvodi nacionalni tim Srbije.

Iako se oprostila od odbojke 2021. na prvenstvu u Beogradu, nije prestala da se zanima za sve aktivnosti svojih drugarica, doskorašnjih saigračica. I u nedelju uveče će, u finalu Srbija - Turska, iz sve snage navijati za svoj tim i nadati se još jednoj velikoj pobedi.

Sve što je do sada videla na prvenstvu, daje joj za pravo da veruje da njen nekadašnji tim može do zlata u Briselu.

"Izgledalo mi je da su iz utakmice u utakmicu devojke podizale formu. Igrale su sve bolje i iskreno se nadam da će u finalu doći do svog najboljeg izdanja. Fokus, snaga, sve od samog starta utakmice, jer su Turkinje, pogotovo ove godine, sjajna ekipa", rekla je Milena Rašić za "Mozzartsport".

Veći deo dvorane u prestonici Belgije biće ispunjen navijačima protivničkog tima.

"Neće biti lako sigurno. Imamo iskustva iz 2019. u Ankari, kada suTurkinje igrale pred punim tribinama. Znaju da to nije nimalo jednostavno. Videla sam u polufinalu Turska – Italija da je bukvalno bilo kao da se igra u Istanbulu, a ne u Briselu. Isto tako sam videla da su rasprodate sve karte za finale, tako da verujem da će 80 odsto gledalaca navijati za njih. To će biti još jedan motiv više da devojke pokažu ko su i šta su, da odigraju na svom prepoznatljivom nivou, jer sam ubeđena da ako igraju tako – niko im ne može ništa", rekla je Milena Rašić.

Na klupi Srbije je sada Đovani Gvideti, nekadašnji Milenin trener iz turskog Vakifbanka. On je krajem decembra došao na tu poziciju… Stigao je u međuvremenu da razmeni utiske sa našom bivšom reprezentativkom.

"Čuli smo se i videli od kada je selektor Srbije. Bila sam na njihovom treningu da ih pozdravim. Gvideti je sjajan stručnjak, jedan od najboljih trenera na svetu, tu nema dileme. Verujem da mu je trebalo malo vremena da se uigra, jer ipak je prvi put došao u Srbiju. Imao je velika očekivanja od ekipe, verujem da je pretrpeo veliki pritisak, poznavajući činjenicu da su devojke svetske šampionke. Trebalo mu je vreme da se upozna sa igračicama, da one upoznaju njega – jer je poznato da se on pita ne bi izlazili iz sale. Totalni je perfekcionista, sigurna sam da se naporno radi. Mnogo će raditi na pripremi ove utakmice… Ne sumnjam da će pripremiti na najbolji mogući način i da će izgledati sve super", rekla je doskorašnja odbojkašica.

Meč između Srbije i Turske na programu je od 20 časova.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()