Milica Novaković: Borićemo se za Srbiju najbolje što umemo na Olimpijskim igrama

Prvi nastup srpskih kajakaša i kajakašica je 6. avgusta

03.08.2024. 21:26
  • Podeli:
kajakaška reprezentacija srbije, kajakaši srbije - 3 avg 2024 - foto Dusan Milenkovic ATAImages-66ae8437d55d8.webp Foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Reprezentativka Srbije u kajaku Milica Novaković izjavila je danas u Beogradu da će se boriti najbolje što ume na Olimpijskim igrama u Parizu.

"Moram reći da sam zaista ponosna i presrećna što sam po treći put deo Olimpijskog Tima Srbije, a naročito velikog tima kajakaša koji će  predstavljati našu zemlju i boriti se najbolje što znamo i umemo. Zaista mi je velika čast i privilegija što se nalazim tu i da danas putujemo u olimpijsko selo", rekla je Novaković na konferenciji za medije koju je kajakaška reprezentacija Srbije održala na aerodromu "Nikola Tesla" uoči odlaska u Pariz na OI.

Reprezentativac Srbije u kajaku Vladimir Torubarov rekao je da su pripreme dobro protekle, kao i da očekuje da će na Igrama biti u dobroj formi.

"Želim samo da kažem da je dug period priprema odrađen od strane kajakaša i da smo uradili sve što smo mogli da se pripremimo. Ponosan sam što ću predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama i što na ove Igre idemo u znatno većem broju nego što smo išli u Tokio, što govori da smo naporno radili", izjavio je Torubarov.

Anđelo Džombeta je rekao da ne želi sebi da stvara dodatan pritisak, kao i da će nijanse odlučivati za medalju.

"Gledaću da ove Olimpijske igre posmatram kao Evropsko i Svetsko prvenstvo, baš zbog toga da ne bih sebi stvarao dodatni pristisak. Poznajemo celokupnu konkurenciju jer smo se sretali upravo na prvenstvu Evrope i sveta. U kajaku, u četvercu pogotovo, su jako male nijanse između pobednika, po 0.1 – 0.2 sekunde tako da smo svi u igri za tu medalju“, ocenio je Džombeta.

Trener kajakaške reprezentacije Antun Novaković je poručio da je tim izbrusio formu, kao i ga krasi zajedništvo.

"Mi smo na Srebrnom jezeru proveli trideset dana, izbrusili smo formu, mislim da su devojke u najboljem izdanju što mogu biti ove sezone. Mi smo prošle godine, nakon samo mesec dana zajedničkog rada uzeli 6. mesto na Svetskom prvenstvu i time osigurali kvotu. To je zajedništvo koje nas krasi i svaki dan nakon toga smo radili na poboljšanju", izjavio je Antun Novaković i dodao da da smatra da će devojke biti u najboljem izdanju u Parizu i da će se boriti i za ulazak u finale i za odličja.

Srbiju će u kajakaškim disciplinama predstavljati osam sportista, koji su ušli u finalnu poimeničnu prijavu za Olimpijske igre. 

U ženskoj konkurenciji, nastupiće Milica Novaković, koja će veslati u disciplinama K1 500m i K4 500m zajedno sa debitantkinjama Anastazijom Bajuk, Marijom Dostanić i dvadesetogodišnjom Dunjom Stanojev

Marko Novaković će nastupiti po treći put na Olimpijskim igrama, ovoga puta u disciplini K4 500m zajedno sa Markom Dragosavljevićem, Vladimirom Torubarovim i Anđelom Džombetom. Uz ovu disciplinu, naši takmičari će se okušati i u K2 500m, sa posadama Novaković-Dragosavljević i Džombeta-Torubarov.

Prvi nastup srpskih kajakaša i kajakašica je 6. avgusta.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()