Mladi ljudi ogrnuti srpskom zastavom razigrali svet: Šampionke u plesu donele Srbiji 11 medalja

Puno nam je srce kada na takmičenje izađemo u bojama naše zemlje, kaže Staša Stanković

08.12.2023. 15:21
  • Podeli:
Ples Srbija-65732a94b8260.webp Foto: PK Dance Factory i PK RIS

Reprezentacija Srbije u plesu vratila se sa Svetskog prvenstva sa čak 11 medalja (tri zlatne, pet srebrnih i tri bronzane medalje). Devojke i devojčice su se takmičile u tri kategorije. 

Balet, džez ples (jazz dance) i savremena igra (modern and contemporary dance) su plesne discipline koje objedinjuju sport i umetnost u nastupima koji su pravi praznik za oči publike, a Svetsko prvenstvo je ovoga puta održano od 26. novembra do 3. decembra 2023. u gradu De Pane u Belgiji, gde se ove godine takmičilo skoro 4.000 takmičara iz 33 zemlje sa pet kontinenata.

Ove godine plesna reprezentacija Srbije imala je čak 65 takmičara iz dva plesna kluba – RIS (četiri medalje) i Dance factory (sedam medalja). Medalje su osvojene u kategorijama i dece i juniora, što svedoči o tome da ples u Srbiji pored visokog nivoa na kome se trenutno nalazi ima i vrlo svetlu budućnost.

"Naši plesači, koreografi i treneri su bili sjajni na sceni i van nje. Puno nam je srce kada na takmičenje izađemo u bojama naše zemlje i kada ogrnuti zastavom čekamo proglašenja pobednika. Borimo se da budemo još bolji i da svoje klubove i zemlju predstavimo u najboljem svetlu. Hvala svima koji nas podržavaju u tome", rekla je Staša Stanković, kapiten reprezentacije Srbije.

Koreografi zaslužni za uspeh reprezentacije su iz Dance factory: Staša Stojanović, Nataša Gvozdenović, Maša Anić, Milica Nešić, Jelena Bulatović, Nina Popović, Magdalena Ivanović, Kristina Jelić i plesnog kluba RIS: Lea Abinun, Tamara Popović, Miloš Isailović. Veliki doprinos imaju svi ostali treneri i saradnici klubova koji su predano radili sa decom tokom priprema za Svetsko prvenstvo.

 

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()