Mo Farah: Deo mene je želeo da plačem, nedostajaće mi sve

Čuveni britanski sportista istrčao je svoj poslednji Londonski maraton

24.04.2023. 12:21
  • Podeli:
Mo Farah-64464d1fbdaa1.webp Foto: Profimedia

Britanski atletičar Mo Farah potvrdio da će u septembru završiti karijeru na polumaratonu "Grit nort ran", koji će biti održan u blizini Njukasla, prenose britanski mediji.

Farah je u nedelju u 40. godini poslednji put u karijeri istrčao Londonski maraton, a na kraju je osvojio deveto mesto.

"Deo mene je želeo da plačem - nedostajaće mi ovaj osećaj, veoma sam emotivan. 'Grit ran' na severu zemlje će biti moja poslednja trka - biće to moje zbogom", rekao je Farah za Bi-Bi-Si (BBC).

Farah, koji je rođen u Somaliji, osvojio je u karijeri deset zlatnih medalja na velikim takmičenjima.

"Moja karijera je zaista bila neverovatna, moja žena i deca su bili uz mene tokom ovog putovanja i želim da im posvetim naredno vreme", dodao je Farah, koji je polumaraton "Grit nort ran" osvajao šest puta u karijeri.

Na Londonskom maratonu pobedio je Kenijac Kelvin Kiptum, koji je ostvario drugo najbrže vreme u istoriji - dva sata, minut i 25 sekundi.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()