MOK: Deset kandidata za Letnje olimpijske igre 2036. godine

Domaćin OI 2024. biće Pariz, a 2028. Los Anđeles.

20.10.2022. 20:13
  • Podeli:
LOI pixabay-1666289559615.webp Foto: Pixabay

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) saopštio je večeras da pregovara sa 10 potencijalnih kandidata za domaćina Letnjih Olimpijskih igara 2036. godine.

Britanski mediji navode da su, između ostalih, interesovanje za organizaciju LOI 2036. iskazali Olimpijski komiteti Egipta, Velike Britanije, Indije, Indonezije i Katara.

"Pregovaramo sa 10 zainteresovanih nacionalnih olimpijskih komiteta sa četiri kontinenta", izjavio je generalni direktor MOK-a Kristof De Keper na sastanku Asocijacije nacionalnih olimpijskih komiteta u Seulu.

Domaćin OI 2024. biće Pariz, a 2028. Los Anđeles.

MOK je prošle godine dodelio Brizbejnu organizaciju LOI 2032.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()