Moto GP: Banjaja prošao sa modricama, Bastijanini ima dva preloma

Trka je bila prekinuta na 20 minuta, a Banjaja i Bastijanini su prebačeni u bolnicu.

03.09.2023. 21:38
  • Podeli:
Tan2023-09-0312382164_8 moto gp AP PhotoJoan Monfort-64f4dfcfac5ad.webp Foto: Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Aktuelni svetski prvak u Moto GP šampionatu Italijan Frančesko Banjaja zaradio je više modrica posle današnjeg pada na trci za Veliku nagradu Katalonije na stazi u Barseloni, ali je prošao bez preloma, saopšteno je večeras iz ekipe Dukati.

Drugi vozač Dukatija Enea Bastijanini zadobio je dva preloma.

"Banjaja je zadobio nekoliko kontuzija, ali dodatni lekarski pregledi nisu otkrili nikakve prelome. On će se vratiti u Italiju sa timom", saopštio je Dukati.

U saopštenju italijanskog tima se navodi da Bastijanini ima prelom levog skočnog zgloba i leve šake i biće mu potrebna operacija.

Na današnjoj VN Katalonije dogodila su se dva incidenta na startu trke. Bastijanini je udario Žoana Zarka, a zatim su na njih naleteli Aleks Mareks, Fabio Di Đanantonio i Marko Beceki.Samo nekoliko sekundi posle druge krivine na stazi u Barseloni Banjaja je izgubio kontrolu, preleteo preko motocikla i pao na stazu, a zatim je preko njegovih nogu prešao Bred Binder iz ekipe KTM.

Trka je bila prekinuta na 20 minuta, a Banjaja i Bastijanini su prebačeni u bolnicu. Pobedu na VN Katalonije ostvario je vozač Aprilije Aleš Espargaro.

Banjaja je zadržao prvo mesto u generalnom plasmanu vozača sa 260 bodova.

Naredna trka u Moto GP šampionatu biće vožena 10. septembra za Veliku nagradu San Marina.

  • Podeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vesti na portalu UNA.RS je anonimno, a registracija nije potrebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, pretnje i govor mržnje na nacionalnoj, verskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečije seksualne opredeljenosti neće biti objavljeni. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uverenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanjedrugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik pre pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()